Het laatste woord

Sommige mensen vinden het een macaber onderwerp, maar laatst kwam ineens mijn grafschrift in me op. ‘Vanaf nu, elke dag rust.’ Leek me wel passend. Misschien dat het nog iemand bij een terloopse lezing tot lachen aanzet.Doodgaan doen we allemaal en ik ga ervan uit, voor het gemak, dat het daarna over is. Ieder ander mag daar anders over denken, maar totdat het tegendeel op geloofwaardige wijze aan me wordt gepresenteerd (God, reïncarnatie, the Matrix), hou ik me aan deze levensinstelling. Op een dag komt er een einde aan al het gezeur en gezever, en hoef je niet langer moeilijke beslissingen te nemen, word je niet langer pijn aangedaan en – dat is nog het beste – is je angst voor de dood voorgoed genezen. Goed – alle mooie kanten van het leven gaan dan ook aan je voorbij, maar ja, je kunt niet alles hebben. Beter om daar nu gewoon van te genieten.Ik hoef dan ook geen 80 te worden – liever kwaliteit dan kwantiteit. (Veel films duren bijvoorbeeld ook veel te lang tegenwoordig: maar daar een andere post meer over.) Om de schurk uit de eerste Highlander-film te citeren: ‘I’ve got something to say: it’s better to burnout than to fade away.’ Nuff said lijkt me.

Tags: ,

7 Responses to “Het laatste woord”

 1. fROMMEL says:

  die schurk uit de eerste highlander film heeft dat overigens bruut gejat van neil young. maar goed kur ging er ook mee aan de haal toen hij a bullet in zijn head plaatste.

 2. @Frommel: ah, een filmschurk met een aardige muzieksmaak dus.. Ach, de uitspraak staat als een huis wat mij betreft 🙂

 3. Emma says:

  Meh. Ik denk dat ik nog even wacht met doodgaan, want ik heb nog lang niet genoeg chocola gegeten! 0=)

 4. Henk says:

  Als je dan toch wat moois op je steen wilt laten zetten neem dan een “I’m with stupid” steen. Mooi pijltje erop naar de buurman.

 5. […] gek.Het voelt een beetje als een laatste schooldag, of welke laatste dag dan ook. (Nou ja, behalve de eeuwige laatste dag dan, dat lijkt me – als iemand die niet van plan is te reïncarneren – toch heel andere […]

 6. […] Het laatste woord […]