Ellen in Concerto

De afdeling pop/rock van platenwinkel Concerto was zondagmiddag het podium van Ellen ten Damme. Ter promotie van haar nieuwe cd Impossible Girl doet Ten Damme deze maand enkele cd-winkels aan. In Amsterdam was de sfeer tijdens de dertig minuten durende set ongedwongen; de kleine ruimte van Concerto bood een intieme sfeer. Ondanks deze atypische setting – tussen de cd-bakken en tafels vol aanbiedingen – wist de zangeres/actrice een vermakelijke performance te geven. De band speelde nummers van het nieuwe album: het mooie ingetogen Happy, de titelsong van de cd en Old Jeans. Tijdens het wat oudere Plattgefickt (een variatie op Plattgeliebt waar ze samen met Udo Lindenberg mee optreedt) kroelde Ellen energiek over de vloer. Terwijl ze daarna weer ingetogen maar met veel pathos het nummer Durf jij, dat ze samen met Ilja Pfeiffer heeft geschreven, vertolkte. In een halfuur toonde Ellen dus meerdere kanten van haar artisticiteit: van theatraal podiumbeest tot ingetogen chansonnière. Na afloop signeerde ze cd’s. Ik beleefde even kort een High Fidelity-moment toen ze routineus mijn booklet signeerde en we een gesprekje voerden over de pas uitgekomen documentaire over Ellen en haar strijd met kanker. Wat mij betreft mag er snel een concertregistratie van deze veelzijdige zangeres uitkomen.Lees ook (of niet): Het optreden van Ten Damme.

Ellen signeert. Foto: de illustere Merel B.

Tags: , , ,

7 Responses to “Ellen in Concerto”

 1. Jeroen Mirck says:

  Ik stond op het punt om even rustig naar Concerto te gaan om wat tussen de cd’s te grazen, maar zag daar uiteindelijk vanaf vanwege te weinig tijd (om 18:00 uur een eter voor de deur). Jammer, want dan waren we elkaar toch nog tegengekomen!

 2. @Jeroen: Was gezellig geweest. De set van Ten Damme was wat mij betreft zeer de moeite van een bezoekje waard.

 3. fROMMEL says:

  waarom sta je daar dan met icky thumb van de witte strepen?

 4. @Frommel: Ook een goed nummer en goede band, maar die poster/flyer lag daar gewoon.

 5. fROMMEL says:

  overigens ben ik natuurlijk stinkend jaloers. verdomme een beetje op de foto met ellen…

 6. […] – Liveconcerten: Een paar memorabele optredens die ik heb gezien waren die van Ellen ten Damme tussen de uitverkoopbakken in Concerto en het optreden van Moke op het lokale […]