Video: Het ultieme Weerwoord

Afgelopen zondag liepen enkele kopstukken van literair Nederland en Vlaanderen zomaar in het wild rond in de Melkweg te Amsterdam. Nou ja, niet zomaar – ze traden op tijdens Het Ultieme Weerwoord. Dit programma vol po√ęzie, polemiek en literatuur, was de afsluiter van het Weerwoord festival dat zich vanaf woensdag rondom het Leidseplein afspeelde. Speciale gasten waren oudgedienden Cees Nooteboom en Remco Campert.Ik was erbij en wisselde enkele roerige woorden met onder meer Ilja Leonard Pfeijffer, Joost Zwagerman, Ellen ten Damme en Kluun.

 

Deze video maakte ik in opdracht van Stichting Weerwoord en staat ook op EeuwigWeekend.nl.Lees ook:

Tags: , , , , , , , , , , ,

6 Responses to “Video: Het ultieme Weerwoord”

 1. karin r. says:

  leuk gedaan!

 2. @karin r: Dank je! Ik heb de video gemaakt voor Stichting Weerwoord. De organisatie achter het festival. De opdracht was om een goede weerspiegeling te maken van wat er afgelopen zondag allemaal te zien en te beleven was tijdens het festival in de Melkweg. Ik heb voornamelijk de interviews met bezoekers en artiesten opgenomen. De meeste opnames van de show zijn gemaakt door Phil de Bie. Een klein gedeelte van de show dat in de video terecht is gekomen is gedraaid door een stel vaste camera’s in de zaal. Begin deze week heb ik alles samengevoegd tot deze 7 minuten video. Ik had veel lol in het maken ervan.

 3. martijn says:

  ha die m erg leuk ga volgend jaar zeker kijken (als ik het onthoud natuurlijk)

  gr
  m

 4. @Martijn: Ik vond het in ieder geval een inspirerend festival. Jij ook wel denk ik.

 5. […] zal opvallen dat ze een klein gedeelte van dit interview al hebben gezien in de registratie van het Weerwoord festival. Voor de liefhebbers van het betere Hollandsche lied en voor de fans van Ellen en Ilja nu dus het […]

 6. […] Vrij van God. Het was tijdens het Weerwoord festival in Amsterdam waar hij zou optreden en waar ik een videoreportage over […]