Azijnpissers

Uit de Volkskrant, zaterdag 10 januari 2009.

Ik snap nooit zo goed waarom mensen omwille van een cartoon die hen niet bevalt meteen hun abonnement opzeggen. Daar kun je toch ook gewoon overheen lezen?Lees ook:

Tags: , , ,

9 Responses to “Azijnpissers”

 1. Aukje says:

  Haha! Da’s net zoiets als niet meer lid zijn van een omroep omdat ze ‘s avonds laat pornofilms uitzenden.

 2. Jeroen Mirck says:

  Soms denk ik stiekem dat Gummbah die brieven zelf schrijft. 😉

 3. @Jeroen Mirck: hihi. Zou me niets verbazen, hoewel Nederland helaas ook vol zit met dit soort azijnpissers. Die brief zou tot mijn spijt heel goed legitiem kunnen zijn.

 4. Mennomail says:

  Hé leuk, staat Gummbah er weer in?

 5. Henk says:

  Ik dacht altijd dat dit soort acties typisch Nederlands ware. Klagen om het klagen…

  Maar sinds die ophef over de Deense cartoons en het soort gedonder dat je bijvoorbeeld hier ziet: http://seemikedraw.wordpress.com/2007/08/22/jesus/

  Als cartoonist wordt je schijnbaar niet geacht om te mogen beledigen. Dat recht is voorbehouden aan cabaretiers waar we schijnbaar wel allemaal smakelijk om kunnen lachen…

 6. @Henk: Jezus-cartoons. Ik kan er geen genoeg van krijgen in ieder geval. Overigens zijn veel Christenen vaak heel snel beledigd. Bij mijn vorige werkgever hadden we eens als kop: “Een verdomd leuk winkeltje”. Mensen namen aanstaat aan het woord ‘verdomd’ want ja, dat is een afgeleide van verdomme en dat mag niet van de grote baardmans in de wolken. Ik denk dat als God had bestaan, dat hij veel meer humor had gehad dan zijn volgelingen. Als God had bestaan, had hij de humor immers uitgevonden.

 7. Henk says:

  Of als de Christenen in zijn evenbeeld geschapen zijn dan was er met hem ook geen lol te beleven….

 8. @Henk: Amen! 🙂