Categorieën
Fotoblog

Fotodagboek mei 2021: Dagboeken en vlogs

Mijn hele leven bedenk ik al allerlei projectjes voor mezelf. Soms levert dat een echt boek op, zoals Mijn vriend Spider-Man. Vaker publiceer ik daardoor vlogs of posts online.

In 2010 begon ik aan het fotoblogproject: twee jaar lang zette ik iedere dag een foto online. Een visueel dagboek. Soms denk ik wel eens dat ik dit project wil oppakken. Maar tegenwoordig houd ik mijn leven al bij door het maken van vlogs en ik schrijf iedere dag in een boekje in ieder geval vijf positieve punten van die dag.

Dat laatste heeft een therapeutische werking en zorgt ervoor dat je brein zich makkelijker concentreert op positieve dingen. Nu ik dat al meer dan een jaar doe kan ik je vertellen dat dit voor mij zo werkt.

Ook heb ik een tijd lang Dagboek van een Geek geschreven. De leukste posts zal ik later dit jaar gaan bundelen in een boekje. De focus ligt dan vooral op gebeurtenissen in mijn leven als geek. Deze week de eerste paar bladzijden daarvan geredigeerd en die stemden mij vrolijk. Het is erg leuk om dat dagboek terug te lezen.

Helemaal terug naar een fotoblog ga ik niet meer. Instagram heeft die functie immers deels overgenomen. Toch vind ik het leuk om hier af en toe wat te publiceren. Dit zijn de foto’s van deze week, de week van 10 t/m 16 mei 2021.

Dit gehandicapte knuffelbeest kwam ik tegen tijdens een wandeling op maandag 10 mei. Ik probeer elke dag een stuk te wandelen om een beetje in vorm te blijven. Dat lukt niet altijd, maar ik verkeer in betere vorm dan deze knuffel in ieder geval. Dat is een troost.

Hier heb ik eigenlijk al een vlog over gemaakt, want ik vond het erg leuk dat Ger Apeldoorn de livestream met Eriq vermeldde in Eppo. Eigenlijk wacht ik met spanning af hoe mijn laatste Onder de loep eruit gaat zien in het stripblad. Misschien staat die aflevering in het komende nummer. Pas wanneer dat artikel is gepubliceerd, voelt het alsof ik de stripwereld echt achter me heb gelaten, want dan staat het officieel zwart op wit.

Michael en Jack zeggen ‘Goedemorgen’

Laatst zei ik dat ik geen selfies plaats en dat klopt. Maar omdat Linda door de weeks vaak in haar atelier zit buiten de stad, zien we elkaar vooral in het weekend. Dus sturen we ’s ochtends wel eens selfies naar elkaar. Dit is de selfie die ik deze week stuurde.

Nog steeds ben ik druk met het inrichten van de comicskast. Ik ben daar niet iedere dag mee bezig, dus het gaat traag. Maar ik geniet er erg van. Deze week kwam ik aan de Superman-comics toe. Meteen een vlogje over opgenomen die maandag online gaat.


The New Teen Titans was een van de comics die ik deze week las. George Pérez kan goed tekenen, dus dat maakt de comic de moeite van het lezen waard. Wel jammer dat Juniorpress toentertijd niet bij de Amerikaanse nummer 1 is begonnen. Waarschijnlijk wilde ze aansluiten bij de Batman-comics van dat moment.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.