Categorieën
Film Frames

Knight Rider: Just My Bill

In de aflevering Just My Bill is Michael een paar dagen de bodyguard van senator Maggie Flynn (Carole Cook) wier leven bedreigd wordt omdat ze tegen het wetsontwerp voor het bouwen van een elektriciteitscentrale is.

Michael en Maggie.

Als Maggie op een conferentie is, denkt Devon dat ze daar veilig is. Maar de handlangers van haar tegenstanders blokkeren de weg zodat ze niet kan vertrekken om de vervroegde stemming van het voorstel bij te wonen. Uiteraard springt KITT daar met gemak overheen.

Zo kan Michael Maggie ophalen, en op de weg terug, weten ze hun achtervolgers af te schudden door heel hard te rijden en een rookgordijn tevoorschijn te halen, waardoor de handlanger verongelukt. Als KITT beschoten wordt vanuit een helikopter, klimt Michael uit de auto en springt op de helikopter om de schutter vast te grijpen en in een meer te trekken. Vervolgens schakelt hij de piloot uit en gooit die ook in het water. Michael vliegt de helicopter naar KITT en springt weer in de auto om verder te rijden.

Stunthoofd in beeld.

Als KITT zelf uit een parkeerplek rijdt, omdat hij fout geparkeerd staat, kunnen we duidelijk de kruin van de stuntman zien die de auto bestuurt.

Wederom een mooi voorbeeld van primitieve animatie die veel wegheeft van hoe computergames er toen uitzagen. Dit keer stelt dit het zelfrijdend geleidingssysteem van KITT voor.

Hoezo is diversiteit op de buis iets van nu? Bekijk de samenstelling van de conferentiegasten maar eens. Heel internationaal, jonguh.

Bonnie en Michael aan het begin van de aflevering. Dat begint dus al goed!

Een bumpertje tussen Knight Rider en het reclameblok.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.