Categorie├źn
Mike's notities Strips

Ouderwets comics kopen op Dutch Comic Con 2019

Afgelopen weekend spendeerde ik beide dagen op de Dutch Comic Con en De Stripdagen. Ik heb me er heel goed vermaakt. Voor het eerst sinds jaren hoefde ik niemand te interviewen en dat gaf me de gelegenheid om de con te bezoeken zoals vroeger, toen ik nog een jong broekie was die samen met zijn maatje Paul op zoek ging naar leuke comics en bijzondere ontdekkingen deed in de backbins.

Ik ben dan ook met een aardig grote stapel naar huis gegaan en met een geheugen vol herinneringen aan leuke gesprekken met makers en collega-geeks.

En ik heb er evengoed drie video’s opgenomen, waarvan er twee inmiddels online staan. Eentje over het hierboven beschreven gevoel en de uitkomst van het weekend, en eentje over de immer indrukwekkende cosplayers die er dat weekend weer rondliepen. Een derde video over Woktales komt later online.

Ik ben nog even aan het kijken hoe ik al het aangeschafte leesmateriaal ga behandelen in vlogs. Op dit moment schieten er allerlei idee├źn door mijn hoofd voor nieuwe video’s, en hoe ik nu verder kan gaan met mijn YouTube-kanaal. De eerste video liep namelijk gigantisch goed. Deze heb ik op de eerste dag meteen na thuiskomst gemonteerd en online gezet. Inmiddels is de vlog meer dan 1100 keer bekeken binnen een paar dagen. Een record voor mijn YouTube-kanaal.

Dat komt onder andere doordat ik een van de eerste was die over de Con een video online was. Mensen willen na zo’n dag natuurlijk zien of ze in beeld zijn. Dit en het feit dat de DCC heel goed bezocht wordt iedere keer, maakt voor mij duidelijk hoe veel de geekcultuur leeft in Nederland. Ik vind dat heerlijk.

En het zet me ook aan het nadenken over dat het wellicht toch goed te doen is om een goedlopend vlogkanaal over deze onderwerpen te hebben in het Nederlands.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.