Categorieën
Mike's notities Spidey's web Strips

Leefplezier

Vandaag is mijn 42ste levensjaar begonnen en ben ik 41 jaar oud geworden.

Ik vier mijn verjaardag eigenlijk weinig en als ik er wel iets aan doe, is dat een behoorlijk bescheiden aangelegenheid. Vanavond ga ik met Linda en Paul gezellig eten in een restaurant om de hoek waar ze goede hamburgers serveren.

Vorig jaar was 30 april de laatste dag dat ik nog aan mijn boek kon werken voordat het manuscript naar de opmaak moest de volgende dag. Er was een duidelijke en strakke deadline omdat het boek voor een bepaalde datum naar de drukker moest om de boekpresentatie te kunnen halen.

Overwerk
Linda en ik hebben op mijn verjaardag achter mijn computer gezeten en de laatste hand aan de tekst gewerkt. Omdat ik van de redacteur dat weekend nog haar aantekeningen had gekregen voor de twee bijlagen in het boek, moesten die ook nog doorgenomen en gecorrigeerd worden. Het was dus een behoorlijk hectische werkdag van zo’n 12 uur. Aan het einde ervan was ik kapot, maar erg blij dat we de deadline hadden gehaald.

Toch was Mijn vriend Spider-Man: Superhelden, geeks en fancultuur het beste verjaardagscadeau dat ik mezelf had kunnen geven. Nog steeds ben ik erg gelukkig met het feit dat het lukte dit boek te schrijven en er een uitgever voor te vinden. Mijn vriend Spider-Man maken is een van de belangrijkste dingen die ik in mijn leven heb gedaan.

Nieuw boek
Deze week begin ik met een project dat uiteindelijk mijn volgende boek zal worden. Dat hoop ik tenminste. Er zitten enkele ijzers in het vuur, maar het is nog even de vraag welke van mijn voorstellen als eerste groen licht krijgt. Net als bij Spider-Man wacht ik daar niet op, maar begin alvast met schrijven. Ik kan niet alles van tevoren plannen en dingen worden voor mij concreter door er simpelweg mee aan de slag te gaan.

Leefplezier
Een belangrijk voornemen voor de komende 365 dagen is samen te vatten met het woord leefplezier. Of levenslust. Concreet betekent dat voor mij dat de focus moet liggen op het beleven van plezier in het leven en positieve zaken. Ik wil mezelf bezighouden met projecten en dingen die me geluk brengen, in plaats van alleen maar energie kosten en mij somber stemmen.

Een stripplaatje dat dit goed voor mij representeert is deze van Spider-Man. De held neemt een ruziemakend stel mee naar een hoog uitzicht in New York om ze te laten zien in wat voor bijzondere stad ze wonen.

Het grappige aan de scène vind ik hoe Ron Frenz hier New York visualiseert. We zien niet een heel glamorous beeld van de stad, maar juist heel alledaagse, staatse dingen. Toch ziet Spider-Man juist daar de schoonheid van in. Waar je ook woont en hoe je ook leeft, maak er het beste van. De scène helpt me eraan te herinneren dat ik mijn zegeningen niet moet vergeten en dat het goed is om geregeld om mij heen te kijken naar mijn omgeving en het leven dat ik leid. En met wie ik dat doe.

Amazing Spider-Man Vol. 1 #252

Script: Tom DeFalco.
Art: Ron Frenz, Brett Breeding.

Lettering: Joe Rosen

Colors: Glynis Wein

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

14 reacties op “Leefplezier”

Toch van harte gefeliciteerd!

“By myself betrayed”. Wat een heerlijke bombastische titel. Ik mis ze soms echt.

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Mike en wat een mooi geschenk, leefplezier. Goed om te lezen dat je met een nieuw boek bezig bent, ik kijk er al naar uit al weet ik dat ik het nodige geduld nodig heb. Schrijf en leef ze!

Dankje, Michel! Grappig dat je dat zegt van onze namen trouwens, want ik heb een neef die Michel Minneboo heet. Dat heeft in het verleden nog wel eens voor verwarde telefoontjes gezorgd. En er lopen minstens twee Michael Minneboo’s rond, waarvan eentje vroeger ook een echte Spider-Man-fan was. Over hem vertel ik ook in mijn boek.

Ik kan me voorstellen dat dat voor verwarring heeft gezorgd. Laatst kreeg ik een uitnodiging van iemand op LinkedIn die iemand zocht met precies dezelfde naam als die van mij… raar idee om een naamgenoot te hebben. Maar jij hebt er dus bijna drie! En wel heel toevallig dat die ene Michael Minneboo ook een Spiderman fan was!

@Michel: Ja, dat was erg grappig van die andere Michael Minneboo toen. We hebben elkaar leren kennen omdat hij reageerde op een brief van mijn die in de Spider-Man-comic stond.

Nog gefeliciteerd! 42, the answer to life, the universe and anything. Ik ga er dan een thema feest van maken 🙂

Ben nog met plezier in je boek aan het lezen, ben geen snelle lezer, maar met mooie lange dagen zit ik graag in de tuin met een goed boek tot de schemer het onmogelijk maakt verder te lezen, benieuwd naar je komende projecten!

@Daan: Thanks! Overigens werd ik 41 dit jaar. Als je geboren wordt, begint immers je eerste levensjaar 🙂 Maar ik snap de verwarring. Oorspronkelijk had ik deze blogpost 41 genoemd, maar deze titel vond ik beter. Ik zal de eerste zin even aanpassen om de boel duidelijker te maken. 🙂

Top dat je nog steeds plezier hebt aan Mijn vriend Spider-Man!

Wat voor thema gaat je verjaardag worden?

excuus.. dacht dat je een jaartje ouder was dan ik 🙂

Thema wordt dus hitchikers guide.. iedereen in badjas en een handoek mee 🙂

Reacties zijn gesloten.