Categorieën
Strips

Meer Sandman

Er komen vier nieuwe series die zich in het Sandman Universum van Neil Gaiman gaan afspelen. En iedere reeks krijgt zijn eigen creatieve team.

Gaiman schrijft de introductie comic die dit allemaal lanceert: The Sandman Universe. Deze wordt getekend door Bilquis Evely. Het wordt een soort nieuwe imprint van DC Comics.

Schijnbaar laat Gaiman de rest dus over aan anderen. Dan Watters gaat met Lucifer aan de slag. Kat Howard met Book of Magic, een reeks over de jonge tovenaar Tim Hunter. The Dreaming wordt geschreven door Si Spurrier. En Nalo Hopkinson gaat aan de slag met House of Whispers, het nieuwe huis dat aan het universum wordt toegevoegd. Vanaf augustus dit jaar liggen deze comics in de wereld.

Ach weet je, ik laat het Gaiman zelf even vertellen:

Nerdwriter maakte ooit een boeiende video over the Sandman:

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

Één reactie op “Meer Sandman”

Neil Gaiman is al vele jaren mijn favoriet omdat hij niet alleen Sandman heeft geschreven maar ook American Gods, Neverwhere and The Graveyard Book om maar wat te noemen. Dat er wel vier vervolgen op Sandman zouden komen, deed mijn hart dan ook harder doen kloppen. Dat Neil Gaiman ze zelf niet schrijft, kan ik begrijpen maar het is toch wel een beetje een domper. Ik weet daarom ook nog niet of ik van een van die vier wat ga lezen. Nu lees ik deze comics altijd in TP-formaat dus voordat die er zijn, zijn we alweer een stuk verder in de tijd. Wie weet dat ik er dan wel zin in heb.

Reacties zijn gesloten.