Categorie├źn
Minneboo leest Strips

Troostlezen

Toen ik nog op school zat, was ziek zijn vaak fijn, want dan hoefde je niet naar school. De eerste dagen waren vervelend, maar de laatste dagen, dat ik me alweer beter begon te voelen maar toch nog thuis mocht blijven, waren het beste. Dan kon ik lekker films kijken of strips lezen terwijl je aan het herstellen was.

Dark Knight III: Master Race. Andy Kubert.

Als volwassene kijk ik toch anders tegen ziek zijn aan.
Al een paar dagen heb ik een flinke griep die me thuis en van het werk houdt. Schrijven lukt niet echt, bloggen ook niet. De idee├źn voor blogposts stapelen zich in mijn wattenhoofd op, maar ik kan er dus verder even niets mee.

Frustrerend maar niet heel erg. Het zij zo.

Vervelender vind ik het dat ik allerlei afspraken moest afzeggen deze week en dat ik de persvoorstelling van de nieuwe Blade Runner moest overslaan.

Maar goed, uiteindelijk ga je daar ook niet dood aan.

Om de tijd door te komen, heb ik een stapel strips besteld bij Cheap Comics:

HELLBLAZER TP VOL 01 ORIGINAL SINS NEW ED

FREAKS O/T HEARTLAND HC

TERRY MOORES ECHO COMPLETE ED SC

BATMAN DARK KNIGHT MASTER RACE HC

SIEGE NEW AVENGERS TP

DARK KNIGHT RETURNS THE LAST CRUSADE DLX ED HC

ALL STAR BATMAN TP VOL 01 MY OWN WORST ENEMY (REBIRTH)

Dark Knight III Cover door Jock.

Lekker veel Batman-comics dit keer. Over hem heb ik al een tijdje geen nieuwe verhalen gelezen, dus daar heb ik extra zin in. Ben dan ook meteen aan Batman: The Dark Knight III: Master Race begonnen. De eerste paar hoofdstukken zijn echt smullen dankzij het puike schrijfwerk van Frank Miller en Brian Azzarello. Andy Kubert weet aardig in de buurt te komen van Millers stijl die hij in de eerste Dark Knight Returns-strip hanteerde, zonder zijn eigenheid te verliezen.

En die andere Batman-strips zag ik meteen zitten toen ik erachter kwam dat John Romita Jr. die getekend heeft. Mijn favoriete tekenaar die een van mijn favoriete striphelden tekent.

(Ja, echt: na Spider-Man is Batman mijn favoriete superheld.)

Geen idee hoe lang die griep gaat duren, maar in ieder geval heb ik iets leuks te doen om de tijd mee door te komen.

Zo, en toch nog een stukje geschreven. Take that, fucking griepvirus!

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Troostlezen”

Reacties zijn gesloten.