Categorieƫn
Strips

Cloak and Dagger

Een aankondiging van de soloserie van Cloak & Dagger uit 1984. Cloak and Dagger doken voor het eerst op in de pagina’s van Spectacular Spider-Man en zijn een creatie van Bill Mantlo en Ed Hannigan. Tyrone en Tandy waren zwerfkinderen op wie de maffia experimentele drugs uitprobeerden. Zij waren de enigen die de proeven overleefden. De drugs gaven ze speciale krachten. Cloak kan mensen in een duistere dimensie opslokken en hun levensenergie afnemen. Ook kan hij teleporteren. Dagger schiet lichtdolken af die vol levensenergie zitten. Ze kunnen iemand verwonden, doden of juist zuiveren van het gif in hun lichaam.

Volgend jaar komt er een tiendelige serie over hen op de buis. Ben benieuwd hoe de seriemakers het verhaal hebben aangepast om het tv-publiek dit concept te verkopen. Ondertussen heb ik zin om die oude comics eens te gaan lezen.

Bron afbeelding: Sean Howe’s Tumblr.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Cloak and Dagger”

Deze comic heb ik in mijn jeugd veel gelezen! Eerlijk gezegd, was ik deze uit het oog verloren…maar na wat graven in mijn geheugen, besef ik dat dit destijds mijn favoriete comic was. Ik had er niet veel van, maar heb ze toen wel stuk gelezen šŸ™‚

Geweldige reeks. Heb de Junior Press deeltjes en natuurlijk de dikke Limited Serie. Prachtig tekenwerk van Rick Leonardi. Daarna werd het wel wat minder. Wat doet de man nog tegenwoordig? Ben ook zeer benieuwd of de serie mij net zo kan boeien als de comics.

Reacties zijn gesloten.