Categorie├źn
Daily Webhead Strips Video

Vlog: Peter van Dongen toont zijn Blake & Mortimer

Van de week was ik op bezoek bij Peter van Dongen om hem te interviewen voor de VPRO gids.

In november komt namelijk Familieziek uit, Peters bewerking van het gelijknamige boek van Adriaan van Dis.

Na het gesprek haalde ik mijn camera uit de tas en liet de stripmaker enkele pagina’s zien van het nieuwe Blake & Mortimer-album waaraan hij samen met Teun Berserik werkt. Ze tekenen allebei de helft van het verhaal ‘De Vallei der Onsterfelijken’ dat door Yves Sente geschreven is. Het is het eerste deel van een verhaal dat twee albums zal beslaan. De nieuwe Blake & Mortimer komt in het voorjaar van 2018 uit.

Ik vind het fantastisch om te zien hoe gedetailleerd Peters potloodtekeningen zijn.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Vlog: Peter van Dongen toont zijn Blake & Mortimer”

Tien jaar werken aan dat Adriaan van Dis project? Hopelijk heeft het Peter van Dongen gebracht wat ie wilde.

Ik heb wel zin in dat album en natuurlijk de nieuwe Blake & Mortimer. Allemaal onder het motto: “Koopt Hollandsche waar”!

Diep respect voor deze twee mannen die aan B&M werken. Prachtige platen waarin uren, dagen en weken werk zitten. #buiging.

Ik kreeg het eerste album van Blake & Mortimer toen ik 8 of 9 jaar oud was en dat is inmiddels meer dan 45 jaar geleden! Leuk dat er nu Nederlanders werken aan het nieuwe album. Ik kijk heel erg uit naar het nieuwe album, Peter!

Reacties zijn gesloten.