Spider-Man in de hoek

Het zijn kleine kunstwerkjes vind ik, die corner boxes op de comic covers. Vignetjes die duidelijk moeten maken om welke serie het gaat en wie daarin de hoofdrol spelen.

Als je tegenwoordig op de covers van uitgeverij Marvel kijkt, zie je ze niet meer. Vroeger werd elke comic voorzien van zo’n prachtige corner box. Daarom vandaag een overzichtje van een paar hele mooie die op de verschillende Spider-Man-series te zien waren.

Laten we meteen met een van mijn favorieten beginnen, met Peter Parker én Spider-Man.

En deze is natuurlijk heel erg grappig:


De laatste is getekend door John Romita Jr. Die pose is meteen herkenbaar als eentje die JrJr vaak tekende. Vooral die voet richting de camera/lezer. Dit is voor mij het ultieme, klassieke Spider-Man-beeld.

Tags: , , ,

2 Responses to “Spider-Man in de hoek”

  1. Axel says:

    Die voorlaatste (waar Peter zich half ontmaskert) herinner ik me het meest. Die sierden de Juniorpress strips.