Categorieën
Mike's notities

Het tasje van Vermeer

Eventjes goed nieuws melden: Het tasje van Vermeer, een creatie van Linda Delis, zit bij de top 75 van de Rijks Studio Award!

De Rijks Studio Award is een wedstrijd waarbij kunstenaars werken maken die geïnspireerd zijn op de collectie van het Rijksmuseum. Iedereen kan meedoen met de competitie en elke interpretatie is toegestaan – design, kunstnijverheid, toegepaste kunst, mode, fotografie en video.

Linda baseerde zich voor een speciale tas op het schilderij Het melkmeisje van Johannes Vermeer. Je ziet de kleding van het melkmeisje terug in de kleuren en de vorm van de tas. Ik vind het een heel tof ontwerp waarin je de opdracht op een originele wijze terugziet.

Er waren maar liefst 2600 inzendingen – 1600 internationaal en 1000 uit Nederland. Hieruit zijn de 75 beste ontwerpen gekozen. Uiteindelijk worden daarvan weer tien ontwerpen gekozen door een vakjury. Die tien kunstwerken worden dan vanaf de bekendmaking op 21 april tien weken tentoongesteld in een van de ruimtes van het Rijksmuseum.

De eerste prijs bestaat uit € 10.000, de tweede uit € 2.500, de derde uit € 1.500. Daarnaast is er een publieksprijs van € 1.000. Zorg er dus voor dat je Linda’s ontwerp even liket op de pagina van de Rijks Studio Award. Hier dus. Bedankt!

Linda is op dit moment erg druk met het ontwerpen en maken van tassen. Binnenkort komt ook de website online, voor wie een tas wil bestellen. Check ondertussen haar Instagram-account.

UPDATE 10 maart: Inmiddels zit Het tasje van Vermeer bij de laatste dertig, dus dat gaat al goed.

 

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Het tasje van Vermeer”

Thanks, Jooper! We weten eerlijk gezegd niet zeker of het uitmaakt of mensen op de Vind-ik-mooi-knop drukken of niet. Maar het kan in ieder geval geen kwaad 🙂

Reacties zijn gesloten.