Categorieën
Mike's notities Strips

Je bent nooit te oud voor een Hulk T-shirt!

Vorig jaar schreef ik na de eerste editie van Dutch Comic Con dat ik me te oud begon te voelen voor strip T-shirts, maar op de Haarlemse stripdagen had ik geen last van dat gevoel.

hulk-tshirt
Dit Hulk T-shirt droeg ik bijvoorbeeld naar de voorstelling The King and Me. Een Hulk getekend door Jack Kirby leek me namelijk een toepasselijk kledingstuk. En daarbij is het een fantastische illustratie van een van mijn favoriete striphelden.

Zoals zoveel van dit soort T-shirts in mijn kledingkast, heb ik deze ook een keer van Paul gekregen. Hij is van ons tweeën echt de liefhebber van dit soort shirts. Ik vind ze zelf ook erg leuk maar beschouw ze daarna ook als een soort uniform voor als ik als stripjournalist op pad ga. Daar had ik bij Comic Con zo mijn bedenkingen bij, maar nu besef ik dat ik me misschien meer op mijn plek voel op een stripfestival als Haarlem. Daar draait het om allerlei strips, niet zo zeer om comics en tv-series. Ik vind het tof dat we tegenwoordig Dutch Comic Con hebben en kom er graag voor mijn werk, maar ik ben niet zo van het handtekeningenjagen bij acteurs. Ik jaag liever op antwoorden bij stripmakers, animators en schrijvers.

Kleding blijft sowieso wel een issue voor me. Ik hou niet van shoppen, hou al helemaal niet van pakken en zie in het dragen van die dingen een soort overgave aan burgerlijkheid. Ik zou ook niet goed bij een functie passen waar het dragen van een kostuum verplicht is.

De enige kostuums die mij aanstaan, zijn de outfits van superhelden en -heldinnen, maar daarin ga ik ook niet op bezoek bij vrienden of naar een interview.

Misschien is het dragen van superhelden- en strip-T-shirts dan ook een manier van weigeren volwassen te worden. In dat geval zal ik ze waarschijnlijk nog heel lang dragen.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

7 reacties op “Je bent nooit te oud voor een Hulk T-shirt!”

Ik schrik altijd van de prijzen die ze op bijvoorbeeld de comiccon durven te vragen voor een t-shirt, altijd blij als ik ergens in de uitverkoop voor onder een tientje een shirt kan vinden. Mijn vrouw vind dat je als volwassen man geen stripshirts moet dragen.. ik vind van wel!

Haar idee is dat je dan niet ‘professioneel’ over zou komen, nu ben ik developer/striptekenaar, ik denk dat juist in die professies je niet serieus overkomt als je zonder stripshirt komt aanzetten 🙂

Ik denk dat je in die functie inderdaad juist een stripshirt kunt dragen. Een uniform is het dan bijna, net zoals bij stripjournalist. Daarbij wantrouw ik mensen in driedelige pakken.

Reacties zijn gesloten.