Categorieën
Strips

Welke Nederlandse strip kan verfilmd worden?

Naar aanleiding van het uitkomen van de Marvel-film X-Men: Apocalypse, vroeg journalist Dave Krajenbrink van BNR Nieuwsradio aan Hanco Klok, Aimée de Jongh en ondergetekende of er ook een Nederlandse strip is die succesvol verfilmd kan worden.

Dat Aimée die vraag gesteld wordt, is niet zo gek, want haar prachtige graphic novel De terugkeer van de wespendief wordt op dit moment verfilmd als Telefilm. Benja Bruijning, Sanne Langelaar en Mandela Wee Wee spelen de hoofdrollen in de speelfilm van Stanley Kolk (regie) en Philip Delmaar (scenario). De Telefilm is een productie van Family Affair Films en AVROTROS.

man van nu seks
Stripplaatje uit De Man van Nu.

Omdat Dave Krajenbrink wilde weten of er in de Nederlandse strip nog meer te verfilmen viel, noem ik onder andere De Man van Nu van Hanco Kolk en Kim Duchateau. Dit is in wezen een Nederlands sciencefictionverhaal, een what if story. Wie zou die klus op zich moeten nemen? Paul Verhoeven natuurlijk! Is dat immers niet de beste filmregisseur die Nederland ooit heeft voortgebracht. Ik dacht het wel.

Nou ja, luister het fragmentje van drie minuten maar gewoon.

Welke Nederlandse strip vind jij een verfilming waard?

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

5 reacties op “Welke Nederlandse strip kan verfilmd worden?”

Paul Verhoeven? Waarom niet Pieter Kuijpers? Die weet ook wel wat een film maken is. Zijn Off Screen doet bijvoorbeeld niet onder voor de betere Vlaamsche Cinema (en dat komt niet alleen door Jan DeCleir). Om nog maar te zwijgen van TBS, doodslag en andere titels.

Familie Doorzon schiet me zo te binnen, gegarandeerd een kaskraker 🙂
Een Mannetje en Mannetje adaptatie naar het grote scherm, maar dat zal geen volle zalen trekken.

@Daan: Grappig dat je Doorzon zegt. Gerrit de Jager vindt namelijk dat de familie Flodder wel heel veel wegheeft van de Doorzonnetjes 🙂

Gilles de Geus graag. Heb je alleen wel een flink budget en het juiste gevoel voor humor nodig. Lijkt me best lastig daar ze in Frankrijk niet eens een behoorlijke Asterix-film gemaakt kunnen krijgen…

Reacties zijn gesloten.