Categorieën
Bloggen

Verstand op nul en bloggen maar!

Voor een tijdje ga ik me niet meer afvragen waarom we zoveel online publiceren. Waarom mensen behoefte voelen om selfies te maken en online te plaatsen. Waarom we allemaal lijken te jagen op likes.

Of waarom we allemaal met elkaar ruzie maken over de vreemdelingencrisis zonder echt naar elkaar te luisteren. Tenminste, daar lijkt het heel erg op. Mensen doen wat ze doen, ik doe daar wel of niet aan mee. Liever niet in de meeste gevallen.

Ondertussen ga ik gewoon weer even lekker aan de slag. En dat doe ik op dit blog, een Tumblr, een instagramaccount, op Fakebook, op Twitter en verbaal als ik met iemand spreek. En vaak vertel ik op al die plekken hetzelfde verhaal, want je wil immers dat zo veel mogelijk mensen je boodschap horen. Gelukkig kan ik met één knop op de smartphone content op verschillende plekken publiceren. Toch denk ik dat we allemaal een beetje gekker zijn geworden, maar goed, de tijd van een blog onderhouden en mensen die vanzelf je kant opkomen, is al een paar jaar voorbij.

Het Klik Amsterdam Animatiefestival begint vanavond en ik heb daar erg zin in. Ik ben dan ook van plan om daar zoveel mogelijk interessante zaken over te bloggen. Stay tuned, of nog beter: kom ook naar Eye.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Verstand op nul en bloggen maar!”

Overigens mis ik dat soort artikelen in het algemeen: Artikelen over de mislukkingen. Altijd lees je dat je moet doorzetten, mislukkingen je doen groeien, dat je er ervaring van opdoet en zelfs dat een paar keer failliet gaan alleen maar goed is om te leren hoe het nìet moet etcetera.

Als dat zo leerzaam is, waarom daar dan niet eens wat dieper op ingegaan? Als er al ooit over gesproken wordt, is het dooddoeners en vage termen, terwijl het juist zo interessant is waar het precies mis ging.

Dus: Ga zo door! Stripauteurs zullen toch ook de nodige mislukkingen achter de rug hebben? Ik ben heel benieuwd welke strips, sites, initiatieven, het niet gehaald hebben en vooral: Waarom niet.

Ik moet er nog steeds een beetje aan wennen dat jij een smartphone hebt. Nu is er helemaal niemand meer die me smst… 😉

Reacties zijn gesloten.