Categorieën
Media

Hoe fake is Twitter?

Opvallend genoeg heb ik op Twitter de laatste paar weken er aardig wat volgers bij gekregen. Daar zitten ook veel Engelstalige accounts tussen, waarvan ik niet zeker weet of hier nu een oprecht mens achter zit of dat het een marketing/spamaccount betreft. Sommige van die accounts bestaan vaak uit alleen maar retweets van anderen dus die vallen snel door de mand, maar andere accounts lijken, voelen en ruiken net echt.

Het wordt steeds moeilijker om op Twitter de echte van de spamaccounts te onderscheiden. Of die spammers worden steeds slimmer, of iedereen op twitter is een zelfbevlekkende marketeer geworden.

Zeg het maar, want ik weet het niet.

Daarnaast word ik ook steeds meer gevolgd door mensen die me iets proberen aan te smeren of duidelijk een product verkopen, dus over hen heb ik het niet, want die geven duidelijk aan dat ze alleen vanwege de verkoop op Twitter actief zijn.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

7 reacties op “Hoe fake is Twitter?”

Dat was dus een van de redenen voor mij om te stoppen met Twitter. En dat 80% van de twitteraars alleen maar roept, en niet luistert of reageert. Af en toe werp ik nog wel eens een blik, maar even vaak denk ik dan ‘who gives a fuck?’.

Ik volg meestal alles bijna automatisch terug en na een tijdje kijk ik met een app wie me ontvolgd heeft en onvolg ik terug. De meeste doen het om op die manier meer volgers te krijgen dan zij zelf volgen, denk ik.

@Madbello: In sommige gevallen maakt het mij niet uit of mensen mij volgen of niet. Als een twitteraar iets interessants te vertellen heeft, dan volg ik hem of haar. Of ze mij nu volgen of niet. Twitter is op die manier ook een soort van rss-feed. Maar heb jij geen moeite om echte twitteraars van spammers te onderscheiden?

Reacties zijn gesloten.