Categorieën
Media

Sherlock Holmes & Hercule Poirot

Nee de titel van deze blogpost verwijst niet naar een aanstaande team-up van deze twee beroemde detectives – al ben ik benieuwd hoe zo’n avontuur zou verlopen; waarschijnlijk wordt het een clash of the ego’s.

De titel verwijst naar de schildering die kunstenaar Melissa Halley maakte op de etalageruit van the American Book Center in Amsterdam.

ABC_Crime_WindowJuni is namelijk Classic Crime Month bij de ABC, vandaar dat Halley gevraagd werd om de twee literaire speurneuzen te portretteren. In de rest van Nederland is het trouwens ook de Maand van het Spannende Boek, maar dat terzijde.

Halley is druk met illustreren en soms blogt ze daarover. Recent bezochten Linda en ik de open dag van het atelier waar ze werkt. Ik vind Halleys verfijnde potloodtechniek erg mooi. Check deze vleermuis maar eens:

vleermuis-halleyOok maakt ze portretten waarin diezelfde delicate lijnvoering in terug te zien is.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.