Op Facebook is het gras altijd groener

Soms trap ik weer in een oude valkuil: dat ik mijn eigen stand van zaken vergelijk met die van anderen.

I-media

Dat overkomt me als ik zit te Facebooken of op Twitter zit en al die succesverhalen van anderen voorbij zie komen. Een leuke opdracht hier, erkenning daar. Je misgunt je vrienden en kennissen natuurlijk niets, maar soms vergeet je daardoor wat je zelf allemaal bereikt heb of met welke dingen jezelf bezig bent.

Het beste dat ik dan kan doen is even rustig een kopje koffie zetten en dan in het open raam te gaan zitten in de zon. Even met mijn hoofd uit die monitor en tot mezelf komen. Dan blijkt het vaak allemaal wel mee te vallen.

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

 • Magda van Tilburg - booxalive.nl ,

  Héérlijke en zeer herkenbare contemplatie, Michael! De simpele oplossing die je daartegen adviseert, zou je bijna over het hoofd zien.
  Thnx voor deze awesome reminder 😀

  • Michael Minneboo ,

   @Magda: De beste oplossing is waarschijnlijk van Facebook afgaan, maar dat is voor velen van ons nog een brug te ver. Ook voor mij. (Al heb ik dat in het verleden wel geprobeerd.)

  • Wildcard ,

   Blij dat ik dat niet heb, die Facebook 🙂