Categorieën
Daily Webhead Strips Video

Daily Webhead Video: Wilbert van der Steen tekent Ayak + Por

Stripmaker Wilbert van der Steen in actie op Stripfestival Breda 2014. Tijdens het tekenen en signeren van albums vraag ik hem waarom hij zijn potloodtekeningen niet inkt.

Naast Van der Steen zit collega Marc Legendre. Samen maakten zij recent het album Ayak + Por dat bij Strip2000 uitkwam en waar hopelijk snel een tweede deel van uitkomt.

Zaterdag 22 november signeert Van der Steen, samen met Kenny Rubenis en Lectrr in stripwinkel Het Beeldverhaal in Amsterdam. Vanaf 14 uur zitten de heren voor je klaar.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

5 reacties op “Daily Webhead Video: Wilbert van der Steen tekent Ayak + Por”

Wat een ontzettend leuke vraag, Michael! 🙂
Ik denk dat heel veel tekenaars zich in Wilberts antwoord herkennen: in potlood kunnen we lekker zwieren, maar in inkt verstijft de boel. Wilbert hoopt die levendigheid ooit in inkt te verkrijgen, maar ik betwijfel of dat lukt.

Mij zelf is het in 30 jaar in ieder geval niet gelukt. Wel had ik een tussenvorm ontwikkeld: de tekening in die heerlijk levende brokkelige lijn van m’n grafietpotlood legde ik op de kopieermachine, stopte een aquarelpapier in de lade en hóppa: daar kwam ’n mooie zwarte, ietwat brokkelige maar zeer levendige lijn op beschilderbaar papier eruit! Zo heb ik getekend totdat ik verslingerd raakte aan de magie van de pixel 😉

Groetje! Magda

@Magda: Dat is een slimme oplossing! Ik ben blij dat tegenwoordig gewoon potlood goed reproduceerbaar is met drukken, zodat inkten niet per se hoeft.

[…] Ik vind het zelf erg leuk om video’s over stripmakers te maken en ze aan het werk te laten zien. Het hoort allemaal bij mijn ‘missie’ om strips onder de aandacht te brengen. Inmiddels heb ik al een hele reeks ontmoetingen voor Daily Webhead gemaakt en daar komen er nog ongetwijfeld meer bij. Recent maakte ik een video met Derf Backderf, Ivan Reis en Joe Prado, Marcel Ruijters en Wilbert van der Steen. […]

Reacties zijn gesloten.