Categorie├źn
Bloggen

De juiste lengte maakt het verschil

Wat is de ideale lengte van een tweet? Hoe lang moet je blogpost maximaal zijn om ervoor te zorgen dat de tekst helemaal gelezen wordt? Hoeveel woorden bevat de ideale kop?

Interessante vragen waar dit artikel op Buffer wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op geeft.idealelengteKlopt het allemaal wat ze zeggen? Een belangrijke factor, ongeacht de lengte van je stuk, is natuurlijk dat je een boeiend onderwerp hebt en dit op een interessante manier opschrijft. Dit soort conclusies zijn dus niet zaligmakend, maar ongetwijfeld maak je er een goede tekst nog beter door.
Al zie ik mezelf geen kortere tweets schrijven: ik vind die 140 tekens al te weinig.

Karin Ramaker wees me via Twitter op het artikel op Buffer.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “De juiste lengte maakt het verschil”

@Marco: Ha!Ha! En terecht dat je dat denkt natuurlijk. Toch kan het geen kwaad om eens te kijken naar dit soort dingen en eruit te halen wat voor jou interessant is. Ik heb bijvoorbeeld nu de lead van mijn tekst iets groter gemaakt dan de rest van de post en vind dat dit er beter uit ziet dan alleen maar de lead bold te maken.

Reacties zijn gesloten.