Categorieën
Daily Webhead Strips Video

Video: Op de tekentafel van Gerrit de Jager

De eerste vier albums van De familie Doorzon worden gebundeld uitgegeven door Oog & Blik/De Bezige Bij. Dat zijn de albums die Wim Stevenhagen en Gerrit de Jager begin jaren tachtig samen hebben gemaakt. Daarnaast komt van De Jager een dikke graphic memoir uit over de roerige ontstaansjaren van de strip. 10 oktober kun je gaan zien hoe die er in de winkel uitziet. Voor de VPRO Gids interviewde ik de stripmaker vorige week over zijn boek,  daarom deze exclusieve blik op zijn tekentafel en preview van Door zonder familie.

De muziek in deze Daily Webhead is natuurlijk van Marco Raaphorst.

De vroege incarnatie van De Familie Doorzon.
De vroege incarnatie van De Familie Doorzon.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Video: Op de tekentafel van Gerrit de Jager”

Mooi filmpje waarmee een boeiende kijk in een lopend project van Gerrit werd gegeven. Leuk dat je dat met ons deelde… Mooie werkplek heeft die Gerrit ook…

Goed filmpje. Altijd fijn om bij collega/idool in de keuken te mogen kijken. En gelukkig lult hij met plezier.

Reacties zijn gesloten.