Categorieƫn
Fotoblog

Een vrijdag cultuur snuiven

Zie: Salon-tentoonstelling van Gerrit van Dijk en Piet Zwaanswijk, die ik verder niet gezien heb omdat de deur kwart voor vijf reeds gesloten was.

Vrijdag was ik in Haarlem waar ik met Joubert Pignon afgesproken had op de Grote Markt. Al twee jaar heb ik drie trades van Fables van hem en ik wilde graag zijn debuutroman aanschaffen: ‘Er gebeurde o.a. niets’. We hebben nog Daily Webhead video opgenomen die binnenkort online komt.

Daarna was ik met Paul naar het Teylers museum voor de tentoonstelling over Rafaƫl. Mooie tekenpoot had hij. De schetsen die hij maakte zijn voortreffelijk; alleen jammer dat men in die tijd alleen Bijbelse verhalen verbeeldde.

In het Teylers museum zag ik ook dit prachtige schilderij hangen van Lodewijk Franciscus Hendrik Apol dat heel toepasselijk ‘Bos bij winter’ heet.

Een hamburger later waren Linda en ik ’s avonds in de Melkweg te Amsterdam voor weer een horrorcollege van Jan Doense. Hij had lekker veel fragmenten voor ons in petto. Dat was dus verschrikkelijk smullen.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.