Categorieën
Media Mike's notities

Ik mis het niet echt

Een paar weken geleden sloot ik mijn Facebook en zette dit sociale netwerk in de ijskast. Ik ben met sabbatical en wil niet telkens op de hoogte blijven van het laatste nieuws, persoonlijke updates en guitige video’s. Rust aan mijn kop, dat wil ik.

‘Je gaat er toch geen boek over schrijven?’ vroeg iemand die ik niet ken en een vriend van een vriend is, op Twitter. Nee, natuurlijk niet. Ik wil juist even NIETS doen. Bovendien zijn er al eReaders volgeschreven door mensen die zich afkeerde van sociale media en hun ervaringen erover kwijt moesten. Maar ik vind het wel fijn om mijn gedachten hierover even te ordenen en erover te bloggen.

Twitter, ook zoiets. Erg leuk als je er middenin zit, maar totaal misbaar als je tweetdeck een tijdje uit hebt staan. Die conclusie verrast me overigens niet.

Ik ben niet tegen Facebook, noch anti-Twitter. Maar ik besef me terdege dat het tijdopslokkers zijn en dat ik die kostbare tijd liever aan andere zaken besteed. Wel is door het uitzetten van Facebook mijn aantal persoonlijke e-mails toegenomen. Je wil immers toch met je vrienden blijven praten.

Blogjes lezen vind ik overigens nog steeds leuk. Zo kom je nog eens een mooie documentaire over de liefde voor het boek tegen bijvoorbeeld.

Sowieso heb ik nu tijd om te lezen. In de afgelopen weken heb ik dan ook een stapel strips aangeschaft waar mijn creditcard beroerd van werd, maar mijn hart een vreugdesprongetje van maakte. Soms moet je jezelf verwennen. Crisis be damned.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Ik mis het niet echt”

ja, je tijd kun je maar 1 keer uitgeven.

ik geloof enorm in lummelen. ook tijdens het creatieve proces. jezelf tijd geven om te dwalen, om te zoeken, om fouten te maken, zonder druk. en dan af en toe echt te spatten, met iets goeds te komen.

en ja, blogs zijn de bron, en de bom!

Door te lummelen kun je soms onverwachts op mooie dingen stuiten. Toch zie ik Twitter en Facebook op dit moment vooral als afleiding die me normaliter van het werk afhouden.

Hey Michael,

Verheug me op het bomen hierover met een paar goede pinten, volgende maand. En leuk om te lezen dat je blogs nog wel checkt zo nu en dan 🙂 Geniet van de rust!

[…] Zoals ik een tijdje geleden al schreef: ik mis het niet echt. Soms is het overigens wel onhandig: ik mis interessante mededelingen van mensen en een hoop uitnodigingen op feestjes. Ook mis ik het contact met sommige vrienden met wie ik alleen via Facebook-sprak. Kennelijk is e-mail helemaal uit tegenwoordig. Leven zonder Facebook is toch een beetje communiceren met een handicap. Goed, dat moet dan maar even. […]

Reacties zijn gesloten.