Categorieën
Daily Webhead English Strips Video

Video: The girl in the comic book store

It’s a cliché but nonetheless true: women in comic book stores are just as rare as a politician who doesn’t lie. At least in the Netherlands that seems to be the case, I am not sure about the rest of the world when it comes to girls and comic books.

When I visited the beautiful town of Edinburgh a while ago, I was happily surprised to find Kirsty in Deadhead comics. A woman in a comic book store running the show? And a Spider-Man fan at that. So you understand I had to ask her some questions… What does she like so much about Spidey and what kind of comics do women pick up?

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

11 reacties op “Video: The girl in the comic book store”

Very charming gilr indeed.
Je hebt gelijk, vrouwelijke verkopers in stripwinkels, dat zie je niet vaak. Ik weet niet waar het aan ligt, maar het is een bekend gegeven.
Weet je wat ook een probleem is? Vrouwen als klant.
Als ik samen met mijn lief een stripwinkel bezoek, en we maken een praatje met de verkoper, dan worden mijn vragen altijd serieuzer beantwoord dan die van mijn vrouw. Sterker nog, de helft van de tijd worden de vragen van mijn vrouw genegeerd. Jammer, want niet alleen weet mijn vrouw ongeveer evenveel van strips als ik, ze geeft er ook ongeveer evenveel geld aan uit, dus ze is echt een serieuze klant die serieuze aandacht verdient. Maar veel mannen die in stripwinkels werken lijken dat niet goed te begrijpen.

@Coen: Eigenlijk schandelijk dat ze je vrouw zo behandelen. Iedere klant moet immers serieus genomen worden. Geldt dat voor iedere stripwinkel die je bezoekt of bepaalde winkels?

Is dit nu zo wereldschokkend, Michael? Je had het ook dichterbij huis kunnen zoeken, bijvoorbeeld bij Sjors in Dordrecht, Mekanik Strip in Antwerpen of om de hoek bij Het Beeldverhaal…

@Marcel: Ja, ja en Lot in Lambiek. Er zijn altijd uitzonderingen om de regel te bevestigen. Hoewel Lot de enige onder de veertig is in dit rijtje. Toch, en daar blijf ik bij: is het een mannenwereld in de stripwinkels Marcel.

Yes, daar is dan eindelijk ‘het stripmeisje’. Met een beetje gevoel voor SEO had je ‘stripmeisje’ gebruikt in de titel van je blogpost.. Goed voor de statistieken 🙂

Reacties zijn gesloten.