Categorieën
Mike's notities

Kevin Smith voor mijn neus

Vanavond zit ik niet thuis voor de bank naar Van Kooten en de Bie sloegen weer toe te kijken. Dat wordt uitzending gemist. Ik zit vanavond een nerdgasm te beleven in Edinburgh bij niemand minder dan Kevin Smith.

Want helden zijn er om te vereren.

Award winning film icons Kevin Smith and Jason Mewes made history and fans all over the world with their unique alter-ego characters Jay and Silent Bob. Now, for the first time ever the comedy duo are crossing the pond and heading to the UK.

See them live as they bring to life their hugely successful comedy podcast ‘Jay and Silent Bob Get Old’. These shows will be recorded as the stories evolve live in front of the audience, and released for free on www.smodcast.com, giving UK fans a rare opportunity to get up close with their unique, uncensored brand of storytelling.

 

Ik zag Smith al eerder op een podium in Londen een paar jaar geleden. Ook was ik eerder in Edinburgh, toch een van de mooiste steden die ik ken. Het wordt dus een dubbel weerzien.

Over mijn avonturen in Edinburgh in 2007 schreef ik een uitvoerig verslag. Mocht je zin hebben om te lezen:

Deel 1: Girls, Ghosts and Warhols,
Deel 2: City of the Dead
,
Deel 3: Polen, Nieuw-zeelanders en Onzichtbare Vrienden,
Deel 4: Serpenten, tombes en Sherlock Holmes,
Deel 5: Andy Warhol & Harry Potter
,
Deel 6: Arthur, Dante, Rose en Bobby.
Deel 7: Slot.

 

 

 

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Kevin Smith voor mijn neus”

Gaaf, ik ben benieuwd naar het verslag?

Toen ik de titel van dit artikel zag, dat ik in eerste instantie dat dit een verslag zou zijn van de eerste (twee) afleveringen van de door Kevin Smith geproduceerde ‘Comicbook Men’. Een reality serie over zijn stripwinkel in de VS.

Comic book men heb ik gezien: vind het erg grappig om eens in the secret stash te kijken. Ook al leek die aflevering zwaar gescript. De show in Edingburgh was vermakelijk. Iets minder sterk dan in de 02 een paar jaar geleden. Mewes was heel veel aan het woord. Smith had het weinig over zijn films. Ik denk niet dat ik er een lang verslag over ga schrijven. De shows zijn te beluisteren op de site Smodcast.com. Die van zondag staat er nog niet op, maar zal snel verschijnen denk ik.

@Médard: Een kleine correctie op mijn vorige reactie: ik heb inmiddels toch een verslagje geschreven van de avond met Kevin Smith. Publicatie staat voor ergens volgende week gepland.

Reacties zijn gesloten.