Categorieƫn
Fotoblog

Onzinnig doch storend

Onzin vind ik dat: uitvaartverzekeringen. Je hoort ook steeds vaker dat het een melkkoe is. Vaak spaar je je jaren suf en dan is je polis nog niet toereikend. Volgens mij kun je veel beter gewoon geld apart houden voor wanneer je komt te overlijden.

Die twee gezellige heren ken ik trouwens niet. Ze liepen plotseling in beeld šŸ™‚

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

5 reacties op “Onzinnig doch storend”

Ik werd ook lange tijd gestalkt door een callcenter dat 'mijn overlijdensverzekering' wilde updaten. 'Heb ik niet', was dan mijn antwoord. Vervolgens gingen ze me verwijtend toespreken dat ik dat toch echt moest doen. Vreselijke mensen.

Een van de eersten die bij mij op visite kwam na een geboorte was de verzekeringsagent. En tegenwoordig kun je je verzekering redelijk zelf beheren. Je bepaalt zelf de hoogte van de dekking, kan in natura of voorgeprogrammeerd. Een goeie uitvaartmaatschappij denk in je voordeel en ga vooral niet naar bulkburners als Yarden enz. Misschien is het zelf geld apart houden wel veel slimmer, maar ik heb tot nu toe geen klachten. En als ze zeuren over de hoogte van mijn verzekering dan wimpel ik ze gewoon af. Het is toch mijn probleem als ik 1000 pleureau tekort kom!

Ik hou wel geld apart en zet in mijn testament wel wat ik wil hebben. Ik geloof overigens wel dat mijn ouders bij mijn geboorte ook iets hebben afgesloten, maar dat zal niet toereikend zijn voor een gedegen begrafenis.

Als je kinderen hebt is het ongetwijfeld anders (maar die heb ik niet, dus fuck it), maar zoals Michael zegt: je kunt ook gewoon geld opzij zetten en in je erfenis vastleggen wat je wil dat er gebeurt.

Reacties zijn gesloten.