Categorie├źn
Strips

Het leven van Steve Jobs in stripvorm

Steve Jobs overleed vorig jaar aan kanker. Er zullen weinig mensen zijn in de wereld die dat nieuws hebben gemist. Er is inmiddels een vuistdikke biografie over Jobs op de markt. Mensen die liever de samenvatting van zijn leven lezen, kunnen dat nu in stripvorm doen: er is een biografische comic van 32 pagina’s over Jobs uitgekomen.

De strip is uitgegeven door Bluewater productions en stond eigenlijk al eind vorig jaar gepland. In het verhaal van CW Cooke is de dood van Jobs dan ook niet meegenomen.

Zo te zien is het een typische biografische comic waarin in snelle, korte scenes de sleutelmomenten uit zijn leven voorbij komen. De verkoper van Midtown Comics heb ik ook wel eens enthousiaster horen praten over strips. Meestal zijn dit niet de alerbeste strips om te lezen, maar ach, de Apple-fans hebben er weer een leuk collector’s item bij.

Het tekenwerk is van Chris Schmidt (de cover is getekend door DC comics tekenaar Joe Phillips.)

Later volgt er nog een strip over Bill Gates, voor die andere soort computerliefhebbers.

Update: Steve Jobs als mangameisje
Dit is niet de eerste strip over wijlen Steve Jobs. Er is vorig jaar een manga verschenen waarin de geniale Apple-man als meisje wordt voorgesteld. Chocolate Apple heet het werkje.

The story centers on the author’s discovery of Apple computers and Photoshop during his time in high school and as is common to such Japanese tributes, reinterprets Steve Jobs as a cute woman with an eye for detail and execution with the sometimes volatile personality that he was known for.

Joshua Peeters wees me erop via Facebook.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.