Categorieën
Fotoblog

Zomervakantie 2011: Van der Valk

Onze uitvalbasis voor de komende drie dagen was een Van der Valk Hotel bij de A12. Correctie: de A12 was om dit hotel heen gevouwen. Als je ’s ochtends in het restaurant bij het raam aan het ontbijt zat, kon je aan alle kanten autootjes zien racen. Het was alsof het pand middenin een racebaan geplaatst stond.

Het uitzicht vanuit de hotelkamer. Broem!

Het personeel was overigens heel vriendelijk. Toch voelt een Van der Valk-hotel als de perfecte plek voor het afhandelen van schimmige zakendeals en het botvieren van je buitenechtelijke relatie. Ondanks de grote kamer en luxe badkamer met bubbelbad, voelt zo’n keten toch een beetje als de McDonald’s onder de hotels.

Maar misschien komt dat laatste vooral door dit bord dat op de parkeerplaats stond met daarop een citaat van Arie van der Valk zelf. Iemand die zo denigrerend zijn personeel toespreekt kan nooit een vriend van me worden. Joost mag ook weten waarom dat bord op de algemene parkeerplaats staat. Moeten de hotelgasten hier blij van worden? Misschien dat VVD’ers van dergelijke uitspraken gelukkig worden van binnen, ik weet het niet. Misschien is Van der Valk een hotel voor VVD’ers en grote gezinnen.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Zomervakantie 2011: Van der Valk”

Reacties zijn gesloten.