Leidsebosje

Het uitzicht vanaf een van de bankjes in het Leidsebosje. Meestal zitten die vol met zwervers die hun bankje hebben geclaimd of dopehoofden uit het buitenland die in Amsterdam hun grammen komen halen. Goed, gelukkig zit er ook nog wel eens bejaarde uit te puffen tussen de supermarkt en huis.

Ik zat daar vrijdagmiddag, druk te telefoneren om een koffiedate te regelen. Maar de paar mensen die ik belde, hadden geen tijd of waren onbereikbaar. Dat heb je wel eens. ‘s Ochtends vroeg was ik begonnen met het transcript van het interview met Joe Sacco. Ik vertaal zo’n interview meteen vanuit het Engels naar het Nederlands als ik de tape afluister, en dat kost altijd veel tijd. Daarna met goede moed aan het stuk begonnen. Ik liet me echter te veel afleiden door sociale media. Dus een half geschreven artikel verder, had ik er rond drie uur wel genoeg van. Tijd voor koffie dus. Maar dat werd koffie thuis op de bank. Oh well, ik moest ‘Heinz: De graphic novel’ nog lezen. Werd het toch nog gezellig. 

Tags: ,

4 Responses to “Leidsebosje”

  1. Asha says:

    Dat parkje ken ik maar al te goed! Dat is op de hoek van de Overtoom toch?

  2. @Asha: Klopt, het zit tussen de Overtoom en Leidseplein in. Kom je er vaak in de buurt?

  3. Asha says:

    Tegenwoordig niet meer, maar ben daar erg vaak langs gelopen. Mijn vader woont op de Overtoom 🙂