Categorieƫn
Film

De Muppets komen eraan

De Muppets van Jim Henson. Wie is er niet lachend groot mee geworden?

In Hollywood houden ze van recyclen. Daarmee vertel ik niets nieuws. De meeste reboots of remakes kunnen me gestolen worden, maar als er een nieuwe Muppet Movie wordt aangekondigd, ben ik wel meteen nieuwsgierig. Vanwege de nostalgische waarde natuurlijk.

Aan de trailer te zien wordt het een brave film voor het hele gezin, zonder heel scherpe of gewaagde grappen, maar toch.

In de States draait de nieuwe Muppet-film van Disney al in november, hier moeten we wachten tot februari volgend jaar, of de eerst beschikbare download. Na het zien van de trailer ben ik in ieder geval wel benieuwd geworden naar de film. En jij?

Hier een korte synopsis van de film:

On vacation in Los Angeles, Walter, the world’s biggest Muppet fan, and his friends Gary (Segel) and Mary (Adams) from Smalltown, USA, discover the nefarious plan of oilman Tex Richman (Cooper) to raze the Muppet Theater and drill for the oil recently discovered beneath the Muppets’ former stomping grounds. To stage The Greatest Muppet Telethon Ever and raise the $10 million needed to save the theater, Walter, Mary and Gary help Kermit reunite the Muppets, who have all gone their separate ways: Fozzie now performs with a Reno casino tribute band called the Moopets, Miss Piggy is a plus-size fashion editor at Vogue Paris, Animal is in a Santa Barbara clinic for anger management, and Gonzo is a high-powered plumbing magnate.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “De Muppets komen eraan”

De korte internetfilmpjes van de Muppets zijn al een paar jaar lang errrrg leuk, dus wat dat betreft zijn ze het niet verleerd. Nu de Vliegende Hollander nog zo gek krijgen dat ze de strips van Roger Langridge gaan uitgeven in een goeie vertaling (ahum….).

Je kunt het ze vragen, maar ik weet niet of De Vliegende Hollander uberhaupt nog nieuwe titels gaat uitgeven. Maar ben je op dit moment niet te druk om je op een Muppets-vertaling te storten?

Er kan altijd een slecht betaalde klus bij.

Wat die filmpjes betreft: heb je de nieuwste gezien over Spiderman, the Musical? Met Grover als Spiderman! Ik vond hem bij Mark Evanier, maar er is vast ook een oersource.

@Michel: Nee, niet live gezien. Wel een paar video’s met impressies gezien en bovenal die verschrikkelijke muziek van Bono moeten aanhoren. Maar los van het resultaat vind ik een musical over Spider-Man (of welke superheld dan ook) een heel onzalig idee.

Reacties zijn gesloten.