Categorie├źn
Fotoblog

Gala van de popmuziek

Woensdagavond was ik aanwezig bij het Gala van de Popmuziek in de Rabozaal te Amsterdam. Er werden Duiveltjes, awards, uitgereikt aan popmuzikanten en mensen uit de popindustrie in verschillende categorie├źn. Voor de uitreiking was er een diner en tussen de Duiveltjes door was een fantastisch optreden van Nico Dijkshoorn. Een auteur ik hoog heb zitten omdat ik vind dat hij erg goed en vermakelijk schrijft. Ook is het een heel aardige vent. Ik interviewde hem vorig jaar voor de VPRO Gids en dat was een fijn gesprek.

Tim Knol kreeg de prijs voor beste zanger en dat gun ik hem van harte. We komen allebei uit Hoorn, het neusgat van Noord-Holland. Ik luister graag naar de eerste plaat van deze oprechte zanger. De bovenste foto toont de zaal via een cameramonitor die in het regiekamertje staat. De foto hieronder is genomen vanuit de zaal. De manager van Wende Snijders neemt net de prijs voor beste vocaliste in ontvangst. Wende is op vakantie.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.