Categorieën
Strips

De vierde Oogst komt eraan

Cover van Oogst #3

Op donderdag 26 mei lanceren de studenten van ArtEZ Zwolle de vierde Oogst, het stripmagazine waarin de studenten van Comic Design laten zien wat ze kunnen.

Sinds de opleiding Comic Design in september 2009 begon, hou ik die graag in de gaten. Het is interessant om te zien hoe de eerste Nederlandse stripmakersopleiding zich ontwikkelt en hoe de studenten het ervan afbrengen. Vorig jaar had ik de eer om een college te geven over mijn favoriete webhoofd en ik hoop later dit jaar wederom een college te geven aan nieuwe toehoorders van de hbo-opleiding.

Om mensen op de hoogte te houden van hun vorderingen verschijnt twee keer per jaar het magazine Oogst. Dit wordt volledig door de studenten gemaakt. Ze doen ook de pr zelf geloof ik. Het is jammer dat ze pas vandaag een persbericht rondstuurden over de presentatie van het vierde nummer, want die is al over twee dagen. Een beetje kort dag in tijden van overvolle agenda’s.

Wie donderdag tijd heeft kan afreizen naar Zwolle waar stripintendant Gert Jan Pos een lezing zal geven over de ontwikkelingen van strips in de afgelopen jaren. Daarna zal Hanco Kolk het vierde nummer van Oogst presenteren.

De lancering vindt plaats om 16.15 in het Sophiagebouw van ArtEZ Zwolle.

Oogst zal worden verkocht op de Oost Nederlandse Stripboekenbeurs die plaatsvindt op 28 en 29 mei in de Broerenkerk te Zwolle, en vervolgens in de betere stripwinkels.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

5 reacties op “De vierde Oogst komt eraan”

Bijna beschamend dat ik van dit alles niet of nauwelijks op de hoogte ben. Ik woon immers in Zwolle. Dan hoor je dit toch op zijn minst te weten. Als ik donderdag om 16.15 uur aan het werk zou zijn geweest had ik zeker even een kijkje genomen. Helaas.

Ik weet niet hoe goed ze reclame maken in Zwolle zelf, maar in ieder geval kun je het wel op blogjes lezen en ben je toch op de hoogte 🙂 Ik denk trouwens dat Oogst ook gewoon bij ArtEZ te krijgen is mocht je een nummer willen aanschaffen.

Tsja, het persbericht ging vandaag pas de deur uit … Planning is niet de sterkste kant op ArtEZ.
En voor een Oogst (ook de andere drie, denk ik) kun je altijd een bij de mevrouw in het glazen hokje, bij de receptie, terecht !

De eerste Oogst is officieel uitverkocht, (bij de academie in ieder geval) Maar er slingeren nog zeker exemplaren rond bij stripwinkels. Volgens mij heeft de Boekenhalte in Zwolle er nog een paar.

Reacties zijn gesloten.