Video: Zombie Walk Amsterdam

Zondagmiddag 31 oktober liep er een groepje zombies door Amsterdam. De pro Wilders demonstratie was een dag eerder, dus daar heb ik het niet over. Het was een officiële Zombie Walk door de binnenstad van Amsterdam.

Ongeveer 25 verkleedde enthousiastelingen liepen van de Dam naar het Vondelpark. Omdat ik nieuwsgierig was naar hoe dit eruit zou zien was ik er bij en schoot onderstaande video met mijn cybershotje.

Daily Webhead: Zombie Walk Amsterdam from Mike’s Webs on Vimeo.

‘Brains!’ riepen de meeste zombies die zich al strompelend door het winkelende publiek – consumentenzombies – begaven. Je kunt je afvragen of mensen die besmet raken met het Zombie-virus zich opeens alleen maar in het Engels kunnen uitdrukken. Daarbij zou ik niet weten wat er zo smakelijk is aan een stel hersenen. Nog los van het feit dat er met Zombies natuurlijk niet echt te praten valt. De eerste intellectuele zombie moet nog gevonden worden.

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

 • Menno ,

  Haha, leuk filmpje! Ziet er eh…grappig uit.

  Overigens is dat BRAAAAINS een beetje gewoon goed geworden. Dat zeg je als zombie sinds Return of the Living Dead (1985, http://www.imdb.com/title/tt0089907/), waar het werd geïntroduceerd. HERSSSENS klinkt ook zo raar.

  • Michael Minneboo ,

   Thanx. Herssens klinkt inderdaad raar, maar vragen om brains klinkt ook niet echt alsof men rekening houdt met de Schijf van Vijf 🙂

  • Paul ,

   Ik heb nog nooit een zombie meegemaakt die constant out-of-character valt. Dat waren geen echte zombies!

   • Michael Minneboo ,

    Misschien zijn het part-time zombies…

   • Video: Horrorportretten : Michael Minneboo ,

    […] is dat! bij de NOSDe feestwinkel: Klein leed levensecht verteldMooi is dat!: EenpaginaklassiekersVideo: Zombie Walk Amsterdam Michaels FotodagboekLonely BearSpuiWall-artHarry on the front pageVideo: Zombie […]

    • Mike’s Halloween videofestival 2011 : Michael Minneboo ,

     […] Over zombies gesproken: vorig jaar maakte ik deze videoreportage van de Zombiewalk in Amsterdam. […]