Categorieën
Daily Webhead Video

Video: Hell Awaits

Zaterdag 30 oktober werd in de Mediaroom in de Melkweg de aparte expositie Hell Awaits geopend.

Hell Awaits is een groepsexpositie rondom de thematiek en esthetiek van metal, samengesteld door kunstenaar-curator Arno Coenen. De naam van de expositie verwijst naar de gelijknamige plaat van Slayer en vormt een ongeremd eerbetoon aan het zwartgallige wereldbeeld dat sinds jaar en dag de toon zet bij metalbands.

Uiteraard was ik aanwezig bij de opening en schoot met mijn cybershotje onderstaande video. (Mensen met epilepsie opgelet: er zitten shots in met een stroboscooplichtshow.)

Daily Webhead: Hell Awaits from Mike’s Webs on Vimeo.

De expositie werd geopend met een performance waarin twee helse figuren bier drinken en daarna volledig uit hun dak gaan. Het bier werd door Coenen zelf gebrouwen. Een stevig glas dat zo’n 12% alcohol bevat. Over smaak valt niet te twisten, maar volgens mijn smaakpappillen lijkt dit bier een beetje op de zweetsokken smaak van Guinness. Een hels drankje dus.

Overigens, de man die op het laatst wat van het bier tapt en weer tussen het publiek gaat staan, is Coenen zelf.

Zie de site van De Melkweg voor meer informatie.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

5 reacties op “Video: Hell Awaits”

Gezellige feestjes heb jij de laatste tijd. Eerst die zombies en nu dit. Je moet wel een heel veelzijdig journalist zijn om ook hier verslag van te doen en om zweetsokkenbier te drinken 🙂

Het thema van de expositie paste goed bij Halloween vond ik 🙂 Vond het wel een interessante gebeurtenis en leuk genoeg voor een video’tje.

Vorig jaar kwam ik er niet aan toe, maar dit jaar wilde ik per se een video maken met het thema Halloween, uiteindelijk zijn het er vier geworden. 🙂

Ik hou zelf erg van metalmuziek en het sfeertje er omheen, maar dit is bijna infantiel gedrag! En dan ook nog smerig bier erbij. Ik ben ik blij dat ik er niet bij was.

Een behoorlijk cartooneske kijk op metal, ik vind het wél \m/ \m/ !!

Reacties zijn gesloten.