Categorieën
Strips

Fred de Heij portretteert Yvon Jaspers

Stripmaker en schilder Fred de Heij heeft meegedaan met het programma Sterren op het doek. Hij portretteerde het blonde lachebekje Yvon Jaspers.

Jaspers kennen we natuurlijk van het populaire Boer zoekt vrouw. Een programma dat nog jaren door kan gaan daar er plenty boeren zijn die een vrouw nodig hebben. Daar hoeven we het verder niet over te hebben. De Heij is een zeer actief kunstenaar: hij produceert iedere editie van Pulpman een paar strips, zoals de satirische dierenstrip ’t Landje. Deze is recent nog in bundel verschenen bij uitgeverij Xtra trouwens, evenals het artboek Vintage. Ook tekent De Heij de oorlogstrip Haas voor de Eppo naar een scenario van Rob van Bavel. Daarnaast schildert hij portretten en stillevens.

In Sterren op het Doek geven bekende Nederlanders zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van presentatrice Hanneke Groenteman. De ster mag één van de schilderijen kiezen en mee naar huis. De overige schilderijen worden na iedere aflevering geveild voor het goede doel.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Fred de Heij portretteert Yvon Jaspers”

Het risico nemende dat deze uitspraak op jouw blog gelijk staat aan vloeken in de kerk moet ik je bekennen de strips van Fred de Heij niet te kennen. Heb net wel naar de aflevering van Sterren op het Doek gekeken. Mooi schilderij leverde De Heij op. Toch vond ook ik het kunstwerk van Rob de Reus het mooiste. 🙂

Nee hoor, dat je mag je best zeggen. Gewoon geregeld terugkomen op dit blog en dan leer je mensen als Fred en hun werk vanzelf kennen 🙂

Ik vond alle drie de doeken erg interessant. Vooral omdat ze zo van elkaar verschillen.

Reacties zijn gesloten.