Categorieën
Strips

Kolk verstript Grunberg

Stripmeester Hanco Kolk heeft Arnon Grunbergs verslag over zijn verblijf in Bagdad verwerkt tot een strip. ‘Paranoia in Bagdad’ zal verschijnen in Eisner #4.

In de strip van vijftien pagina’s heeft de ‘stripversie’ van Grunberg een bizarre ontmoeting met een journalist van het gezaghebbende dagblad The Guardian, die echter alleen over naakt dansende vrouwen wil praten. Pas veel later blijkt het om een geldbeluste oplichter te gaan, of een moordenaar.

Grunberg getekend door Kolk.

Eisner #4, die op 2 juni verschijnt, bevat naast ‘Paranaoia in Bagdad’ ook verstrippingen van Robert Vuijsjes Alleen maar nette mensen door Bart Nijstad, van een gedicht van Menno Wigman (door Roel Smit) en van een autobiografisch verhaal van Herman Brusselmans, dat is bewerkt door Caryl Strzelecki.

Deze Eisner zit dus bordevol met literaire inspiratiebronnen. Of die allemaal leesbare en leuke strips opleveren is dus vanaf volgende week te lezen.

Dit soort nieuws staat natuurlijk ook op het stripblog van Zone 5300.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Kolk verstript Grunberg”

Eigenlijk vind ik Grunberg best wel een lul. En na 2 boeken ben ik afgehaakt. Zo, dat is eruit. En ik heb een ochtendhumeur. Koffie!

Ik vind het al bewonderingswaardig dat je twee boeken van hem hebt gelezen. Ik weet dat heel veel mensen hem de beste schrijver van Nederland vinden, maar ik heb Figuranten indertijd niet uitgelezen. Daarentegen vind ik zijn columns in de Volkskrant wel vaak doeltreffend.

Ik heb Figuranten en Blauwe Maandagen gelezen en vroeg me na afloop in beide gevallen af waar het nou in godsnaam over ging. Ook na 2 koppen koffie vind ik Grunberg overigens nog steeds een lul. Lag dus niet aan m’n ochtendhumeur. En Hanco Kolk vind ik geen lul, die maakt best leuke strips 🙂

Eens: ik vermaak me altijd prima met het werk van Kolk. Ik ben dan ook wel benieuwd naar zijn Grunberg verstripping, al heb ik een ruime voorkeur voor zijn werk naar eigen scenario.

Reacties zijn gesloten.