Categorieën
Bloggen

Het goede voorbeeld?

Nu blog ik op MichaelMinneboo.nl officieel sinds 14 februari dit jaar. Een nieuwe webstek, een vers begin en meer doelgericht bloggen. En tot nu toe bevalt het me prima. Daarom vind ik het erg leuk dat mijn site deze week is gebruikt in de cursus Creatief webbloggen. Als het goede voorbeeld nog wel.

Karin Ramaker, een van de creatieve webhoofden die ook Blog-art organiseert en verder bezig met vele andere interessante projecten, gaf de cursus aan de Volksuniversiteit in Den Haag.

Karin schreef me het volgende:

De reden waarom ik jouw blog uitkoos:

  • Ondanks dat ik afraad om een paginaknop te gebruiken voor je blog, dus niet ‘aan de voorkant’ vind ik het bij jou dus wel werken;
  • Het werkt omdat je meteen wél laat zien wie jij bent en wat je doet en dus persoonlijke info laat zien om de lezer te boeien.
  • Je hebt van je blog een authentiek iets gemaakt door een stripfiguur van jezelf in je layout te verwerken. Mensen zullen je herinneren, ook aan je ‘brand’.
  • Je layout is kleurrijk maar niet te druk.
  • Je teksten zijn, ondanks lange posts, vermakelijk en je laat veel beeld zien.
  • Je blog is helder en heeft een fijn lettertype.

Dat zijn natuurlijk leuke dingen om te lezen. Vooral omdat het concept van deze site weloverwogen tot stand is gekomen. Mede dankzij Paul Stellingwerf, die het design onder handen nam.

Under construction
Toch is er ruimte voor verbetering vind ik. Daar ga ik de komende tijd dan ook aan werken. Zo heb ik nog plannen om de blogs die ik graag lees onder de aandacht te brengen door middel van een blogroll te installeren of op een andere manier, en wil ik de sectie onder de videobutton nog uitbreiden. Dat is het mooie aan vloeibaar publiceren: je kunt altijd alles aanpassen.

Ondertussen blijven we vrolijk door bloggen.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

8 reacties op “Het goede voorbeeld?”

handige van blogs vind ik ook dat je het thema lekker eenvoudig kunt veranderen. hoewel ik daar dan wel weer wekenlang op ga zitten mierenneuken.

een duidelijk en helder blog vind ik dit.

Het is een fijne lay-out indeed. Hulde, Paul!
Ik zou alleen nog wel de Engelse teksten vertalen (Leave a reply, comments, Name, Required, etx).

Hallo,
Net geprobeerd om via Twitter een reactie achter te laten maar ….ik moet nog een hoop leren, ik heb denk ik een blanco berricht gestuurd. Onder een andere naam trouwens want ik wil een website bouwen en ben twee dagen terug gestart met twitter.
Ik ben dus een van die cursisten van Karin en ik was meteen onder de indruk van jouw blog / website. De moeite waard om te blijven volgen!
groeten, Sophie

Hoi Sophie,
leuk dat je langskomt. Ben benieuwd waar je blogavonturen je zullen brengen. Veel plezier in ieder geval met je blog. Wat is de url?
Cheers
Michael

Hi Michael,
Alles, bloggen,twitter,website opzetten, ligt even plat. Maar af en toe een kijkje bij blogs en sites zoals deze lukt gelukkig nog wel. Hoop dat ik over een tijd ook zo ver ben….
groeten, Sophie

Reacties zijn gesloten.