Video

OP DE TEKENTAFEL: GERRIT DE JAGER

Geregeld maak ik video-interviews met stripmakers zoals deze met Gerrit de Jager:


INTERVIEW MET COLUM MCCANN

In opdracht maak ik video-interviews voor uitgevers. Deze is gemaakt voor uitgeverij De Harmonie.


REPORTAGE PILOT UITGESPROKEN: VARA

Als itemregisseur en editor heb ik van 2010 tot 2012 veel gewerkt voor VARA online. Ik maakte interviews met VARA-prominenten en reportages over programma’s en series. Ik interviewde onder andere Youp van ’t Hek, Matthijs van Nieuwkerk, Frank Evenblij en Kees Driehuis.


INTERVIEW ELLEN TEN DAMME

Video-interview met Ellen ten Damme en Ilja Pfeijffer gemaakt voor EeuwigWeekend.nl.

Ellen ten Damme toert met haar band door de Nederlandse theaters met het programma ‘Durf jij?’.Ze componeerde muziek bij teksten van auteur en poëet Ilja Leonard Pfeijffer. Het is voor het eerst dat Ten Damme zingt in haar moerstaal. Hoe haar dat vergaat en hoe de samenwerking met Pfeijffer verloopt vertellen ze in onderstaande video.


JEAN-MARC VAN TOL WIL JEZUS VERSTRIPPEN

Een video-interview met stripmaker Jean-Marc van Tol gemaakt voor Nu.nl in opdracht van FaceCulture.

In het interview spreekt Van Tol over zijn wens ooit een graphic novel over Jezus te maken. Ook legt hij uit waarom Fokke & Sukke weinig succes hebben in het buitenland en waarom het zo slecht gaat met de strip in Nederland.


DE WERELD VAN HALLIE LAMA

Een videoportret over stripmaker Hallie Lama gemaakt voor EeuwigWeekend.nl.

Absurde en droge humor, gekke mannetjes met een overwegend gewelddadige inslag en een vrouwentekort – dat zijn de ingrediënten van de cartoonwereld van Hallie Lama. In deze video een onthullend gesprek met de cartoonist én de creatie van een nieuwe cartoon gevolgd van schets tot publicatie.


REPORTAGE 24 HOUR COMICS DAY 2008

Een reportage over 24 Hour Comics Day in stripwinkel Lambiek in Amsterdam. Deze video is gepubliceerd op onder meer de site van stripwinkel Lambiek en EeuwigWeekend.nl.

3 reacties op “Video”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.