Categorieën
Media

Human regelt Valentijnsvideo met persoonlijke boodschap

Valentijnsdag staat weer voor de deur. Wie het dit jaar eens anders aan wil pakken dan een bos bloemen, chocolade of een kaartje kan met het aardige Valentijnsproject van Human een video met een persoonlijke boodschap sturen naar zijn (geheime) liefde.

Donderdag 11 februari start een bijzonder Valentijnsproject van HUMAN met verschillende poetische filmpjes uit de serie Boy Meets Girl Stories van Mark de Cloe. In samenwerking met SubmarineChannel.com heeft HUMAN een webapplicatie gebouwd waarmee je vijf van deze filmische gedichten over liefde en passie – vergezeld van een persoonlijke boodschap – als Valentijnsbericht versturen naar een (geheime) geliefde. Deze bijzondere Valentijnsgroet kan verzonden worden via facebook of per e-mail. Zie verder de site www.boymeetsgirlstories.com.De actie van Human is ook een slimme manier om de reeks, die gemaakt werd in 2004, weer eens onder de aandacht te brengen. Je hebt ze indertijd vast wel eens gezien, die Boy Meets Girl Stories. De reeks is ontstaan uit een verzameling scènes, rushes en losse ideeën van regiseur/scenarist Mark de Cloe. De gehele serie omvat 34 korte films over verliefdheid en passie.De scènes worden gespeeld door acteurs zoals Carice van Houten, Birgit Schuurman, Anne Drijver, Daniel Boissevain, Dragan Bakema, Lore Dijkman, Maria Kooistra, Rifka Lodeizen, Tara Elders, Terence Scheurs en Thekla Reuten.Wie ze ooit gemist heeft, kan nu de schade inhalen op de treurbuis:Uitzendschema Boy Meets Girls Stories (Nederland 2)

  • Donderdag 11/2 9.25 uur (2’06): Ontvoeren met Birgit Schuurman en Benjamin Lodeizen
  • Vrijdag 12/2 – 10.30 uur (1’34): Herinneren, met Mariken van den Brink
  • Zaterdag 13/2 – 14.25 uur (6’11): Friendzone, met Carice van Houten en Frank Lammers
  • Zondag 14/2 – 13.55 uur (1’50): Smachten, met Tara Elders
  • Zondag 14/2 – 22.25 uur (1’50): Aanrakingen, met Caro Lenssen en Chris van Oers

Lees ook: Valse Valentijn

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Human regelt Valentijnsvideo met persoonlijke boodschap”

Over de liefde raken we nooit uitgepraat, uitgeschreven en uitgefilmd. Het is een rijke bron van inspiratie. Het is ook de bron van alle leven. Op de liefde wil ik klinken, vandaag nog, nu nog. En niet wachten tot 14 februari om al mijn dierbaren te zeggen wat ze voor me betekenen.

@Peter de Kock: Eigenlijk is het wel iets om iedere dag bij stil te staan inderdaad. Ik moet je bekennen dat ik eigenlijk nooit iets doe met Valentijnsdag. Nog nooit op die dag een kaartje gestuurd naar een vriendinnetje of hoopvolle liefde. (Voor zover ik me kan herinneren ook nooit ontvangen trouwens.) Gewoon, omdat het je zo verplicht wordt. De commerciële druk is groot, er lijkt geen vrije wil meer aan te pas te komen dan. En als liefde iets moet zijn, dan is het wel vrij.

Ja, als je iets als liefde gaat institutionaliseren (leuk Scrabble woord trouwens), dan gaat er van de essentie veel verloren. Van de andere kant, nu wordt het 'filosofisch', als alles liefde is, dan is Valentijnsdag het ook 🙂

@Peter de Kock: Ik weet niet of alles liefde is, maar inderdaad: als je iedere dag de liefde wil vieren, is Valentijnsdag als iedere dag. Overigens prima natuurlijk als mensen er wel in mee willen gaan. Voor sommige vrouwen is het wellicht de enige dag in het jaar dat hun mannetje eraan denkt om iets voor ze mee te nemen.

Hmmm, da's best droevig eigenlijk.

Reacties zijn gesloten.