Categorieën
Mike's notities

Ontheemd

Ontheemd voel ik me. Vrijdagmorgen deed ik zoals iedere ochtend mijn mac aan, drukte de monitor aan en er gebeurde niet veel. Niet veel op visueel vlak tenminste. Ik hoorde de harde schijf wel opstarten. De monitor kreeg echter geen signaal meer. Niet analoog, niets digitaal. Daar zit je dan voor een zwart scherm.Ik doe bijna al mijn werk met mijn mac: schrijven, lezen, surfen, monteren, dromen, plannen, etc. Het is het belangrijkste stukje gereedschap dat ik bezit. En nu neemt de grafische kaart het feit dat ik met tien vingers blind kan typen wel heel letterlijk.Als het aan de grafische kaart ligt, natuurlijk. Een paar uur later deed alles het gewoon weer. Tot mijn grote verbazing en vreugde.
Totdat het hele feest dinsdag weer opnieuw begon. De mac afsluiten en daarna de stekker eruit trekken hielp soms, maar dat was geen doen natuurlijk. Dus moet mijn stukje gereedschap nagekeken worden. Vandaag kwamen ze hem halen, mijn partner in crime. Dat wordt afwachten tot ze het probleem hebben verholpen. In de tussentijd werk ik op een oude laptop.
Je denkt misschien: “Jezus, stel je niet zo aan. Er zijn veel ergere dingen in de wereld: hongersnood, Jantje Smit in zijn ondergoed in een bushokje en Balkenende. Daarbij vergeleken is het uitvallen van een mac pinda’s! En je zit dit nu te tikken, dus kennelijk zit je alweer achter een ander scherm, computerjunk dat je bent!”
Ja, ik zit achter een toetsenbord en er zijn zeker ergere dingen in de wereld. (En, for the record, ik ben fel tegen posters van Jantje Smit in zijn ondergoed in het openbaar!) Maar omdat ik nu niet bij mijn bestanden kan, worden bepaalde projecten vertraagd. Ik kan op deze laptop bijvoorbeeld niet monteren, dus Webisode #11 zal moeten wachten. Aanpassingen die ik wilde maken voor mijn nieuwe site zullen even moeten wachten. Geduld is een schone zaak, maar ik zat net in een lekkere flow. Vloeibaar werken is er nu even niet meer bij. Niet alleen mis ik meteen een berg applicaties, ook al die wachtwoorden die ik automatisch had staan en nu opeens weer moet gaan herinneren.En daarbij voelt het alsof ik mijn partner in crime moet missen, zoals gezegd. Dit toetsenbord voelt vreemd, het is even alsof dit mijn werkplek niet meer is. De situatie maakt voor mij weer eens duidelijk hoe je vergroeid kunt raken met de spullen die je gebruikt. Mijn mac is een verlengstuk van mijn lijf geworden.
Kortom, het is voor het werk wat ik doe simpelweg een lastige situatie.Maar goed, je moet jezelf niet te druk maken over zaken die je niet zelf kunt beïnvloeden. En de vorige keer dat ik een tijdje zonder digitaal gereedschap zat, heb ik het ook gewoon overleefd. Nu dus ook wel. Al wordt het minder waarschijnlijk minder twitter en bloggen de komende tijd.
To be continued.Lees ook: Terug in de wereld

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

13 reacties op “Ontheemd”

Er zijn inderdaad ergere dingen. Maar toch is dit heel herkenbaar. Ik schoot een paar maanden geleden in de stress toen m'n platenspeler het voor gezien hield. En dan heb je het dus echt over speelgoed. Je Mac daar werk je op en als je dan ineens weer op een antieke laptop zit te klootviolen dan valt dat toch tegen. Hopen dat de patient snel weer beter is…

@Marco: Aan opschrijfboekjes geen gebrek. Al schrijf ik het liefste meteen via een toetsenbord, dat scheelt een hoop tijd.

@Jooper: Het valt zeker tegen. Ik moet weer wennen aan een Windows-omgeving om in te werken. Om over de traagheid van deze laptop nog maar te zwijgen.
Ik hoop dat ze de patient weer heelhuids terugbrengen, dat is ook nog maar de vraag met die pakketdiensten tegenwoordig. Subtiel is niet een woord die ik bij hen associeer.

In dat er ergere dingen zijn zou ik nauwelijks troost vinden. Er zijn altijd wel ergere dingen te bedenken net zoals er ook altijd leukere dingen te bedenken zijn. Sommige dingen zijn gewoon balen en dat er dingen zijn die nog erger zijn verandert daar naar mijn idee niks aan. Mac stuk? Gun jezelf je baal-ervaring. Des te leuker het feestje als je straks je partner in crime weer terug hebt 🙂

ik begin een inzamelactie voor je nieuwe macscherm. giro 666. morgen hele dag radio. 's avonds op 3 zenders en een telefoonteam. 🙂

@Peter de Kock: Helemaal mee eens. Ik wilde alleen de 'in Afrika hebben ze pas honger, hier heb je trek'-mensen voor zijn 🙂
En die baal-dag heb ik zeker genomen. Nu maar hopen dat ze hem snel weer heelhuids terugbrengen: ik heb wel zin in een feestje.

@Elsbeth: Lief van je hoor, maar ik denk dat Nederland na het glazen huis en Haiti weer actie moe is. En het ligt niet aan de monitor maar ergens aan het binnenwerk van de mac. Binnenkort uitslag van het onderzoek.

Hierzie, een oude bekende. Het is al veel te lang geleden, dat ik hier nog eens een berichtje heb nagelaten. Maar je weblog is nog steeds op en top, nog zelfs verbeterd vind ik persoonlijk. Zet het goede werk zo verder.

Wat nu Ghostbusters 3 betreft, voor mij hoeft het persoonlijk ook niet in 3-D te zijn hoor, het leuke gaat er al snel af. Tegenwoordig elke film die uitkomt heeft bijna 3-D. En sommige hebben dat echt niet nodig vind ik persoonlijk. En dan die 3-D brilletjes die je bij je dvd's krijgt… 🙂 Ik gebruik het niet, ik kijk het nog liever altijd in 2-D. Idem dito als bij de animatiefilms. Maar we zijn nog lang niet van 3-D verlost hoor, binnenkort de tv's in de huiskamer met 3-D functie… 🙂
Ik ben wel benieuwd naar Ghostbusters 3…

En ja, computers kunnen geregeld wel eens hun kuren hebben, ook ik heb het al enkele malen voorgehad. Zelfs voor enkele maanden is mijn pc eens binnen geweest voor herstelling, maar dan is het serieus afkicken geblazen… 🙂

@Movieworld: Welkom terug en bedankt voor 't compliment. 🙂 Ik laat overigens ook lang niet altijd comments meer achter, alleen als ik iets toe te voegen heb, of me verbaas over 't nieuws.

Binnenkort ga ik wel verhuizen naar een nieuwe webstek, maar dat laat ik nog op dit blog weten.

Enkele maanden? Dat lijkt me een ramp om zo lang te moeten wachten op de reparatie van je pc. Ik hoop hem binnen een week weer terug te hebben, maar verwacht anderhalf voor de zekerheid.

Ghostbusters 3 kijk ik ook erg naar uit, maar ik schrok toen ik je blogpost las dat het wellicht een Ghostbusters 3D zou worden. Op zich vind ik 3D aardig werken als het om computeranimatiefilms gaat, zoals bijvoorbeeld Coraline, maar bij live-action geef ik de voorkeur voor 2D beeld. Als het filmverhaal goed is, word je immers toch wel in het beeld gezogen. Daar heb ik geen fancy technieken voor nodig. Sterker nog: het leidt maar af. Persoonlijk zou ik het ook droevig vinden als George Lucas zijn Star Wars opnieuw uitbrengt, maar dan in 3D. Van mij hoeft het niet in ieder geval.

Hey, geen dank, als iets goed is mag het ook even vermeld worden vind ik. Dat is iets wat men blog eigenlijk ook mist, comments op verschillende nieuwsberichtjes. Maar ik heb al werk genoeg om die blog zoveel updates te geven… 🙂 Als je dan ook nog eens actief moet bezig zijn met overal mede te gaan berichtjes posten, dan blijft er nog maar weinig van je tijd over… 🙂

En waar vinden we je nieuwe weblog of site dan terug…? Of vernemen we dat binnenkort pas…?

Allé, een spoedig herstel toegewenst… 😉

En even terug over het 3-D tijdperk: 3-D is momenteel in lijkt me. Er komen ontzettend veel 3-D's uit, maar ik sluit me volkomen bij je mening aan. Voor Toy Story 3 is het dan ook niet erg dat er 3-D gebruikt wordt…

Trouwens ooit al eens 4-D meegemaakt…?
In sommige pretparken kan je zoiets zien en meemaken… Wat vind je hiervan…?

En ik zal ook mijn euro'tje bijdragen bij de voorgestelde actie van Elsbeth. 🙂
En wat Haïti betreft: daar worden we nu mee overstelpt natuurlijk, je hoort of ziet niets anders meer. Maar toegegeven, het is heel erg natuurlijk, dat dan juist de armen ook getroffen worden. Je wenst het niemand toe…

Wel een leuk initiatief in Amerika van George Clooney, waar mensen kunnen storten voor Haïti en met bekende Hollywood acteurs of regisseurs aan de telefoon kunnen komen…

@Movieworld: Dat is altijd jammer, als er weinig gereageerd wordt, vind ik. Ik hou wel van de interactie met de bloglezers, al scheelt het natuurlijk per blogposting of er gereageerd wordt of niet. Grappig genoeg wordt er bij de meeste recensies niet gereageerd. Persoonlijke stukken meestal wel. Misschien wordt er bij je minder gereageerd omdat je vooral nieuws en recensies brengt?

De nieuwe website wordt binnenkort bekendgemaakt. Er is nu nog niet zo heel veel op te zien. De ontwerper is nu met de header bezig.

Ik ben trouwens niet bekend met 4D. Wat houdt dat in? Is dat zo iets als smell-o-rama of dat de stoelen etc meebewegen?

Goede actie van Clooney. Hij is sowieso wel een held van me. Binnenkort publiceer ik nog een stukje over Up in the Air, die ik vorige week zag.

Om Haïti kun je de afgelopen dagen niet heen. Ik vind het ook een nare ramp, maar krijg toch vaak een nare bijsmaak bij de acties op de Nederlandse televisie. Het lijkt meer op 'kijk ons eens meeleven met de slachtoffers' dan dat het echt om het helpen lijkt te gaan. Maar wellicht ben ik daar wel te cynisch over.

Reacties zijn gesloten.