Categorie├źn
Media

Persconferentie van Elvis Presley

Natuurlijk is Elvis dood. Vandaag al 32 lange jaren. Maar hoe cool was het geweest als hij nog geleefd had? Welke mooie muziek is ons ontvallen omdat hij in 1977 het leven liet? In dit jaar waarin bekende mensen met bosjes omvallen, leek het me daarom leuk om op de sterfdag van The King een oud artikel te plaatsen uit Rolling Stone Magazine.
Het is een verslag van een persconferentie die Elvis hield in 1972 voordat hij voor het eerst zou optreden in Madison Square Garden te New York. Als je dus wilt fantaseren dat een van de grootste pophelden aller tijden nog leeft dan moet je bij het lezen van dit artikel maar even doen alsof het juli 1972 is en dat je zojuist het nieuwe nummer van Rolling Stone Magazine hebt opengeslagen…Elvis RIP.
(klik op de plaatjes voor de grotere en leesbare versie. Geen zin om te lezen? Check de video onderaan.)

elvis-interview-web
elvis-interview-web2elvis-interview-web3

elvis-interview-web4
elvis-interview-web5

 

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Persconferentie van Elvis Presley”

Er is ons geen mooie muziek ontvallen, want meneer Presley maakte al jaren alleen nog maar Las Vegas bagger. Het was alleen nog maar erger geworden was hij niet door het toilet gezakt….

@Frommel: Ben ik niet met je eens. Ook in die jaren maakte hij zo nu en dan nog een goed nummer – al zat er inderdaad ook een hoop meuk tussen – en als hij uiteindelijk weer gezonder was gaan leven.. wie weet had hij dan ook nog mooi materiaal uitgebracht. Johnny Cash maakte in zijn nadagen ook bijzondere platen. Kwestie van de juiste producer aan het roer.

Dagdromen over Elvis is prachtig, maar wat een waardeloze persconferentie! De man zegt niks. Het enige interessante is dat hij geen hardrocksongs goed genoeg vindt om in zijn show te verwerken.

@Jeroen: Eens, Elvis zegt niet veel. Je merkt echt dat Elvis goed geinstrueerd is door zijn manager. Hij mocht geen politieke uitspraken doen om niemand tegen de haren te strijken als entertainer. Het meest politieke statement dat hij ooit maakte was het nummer 'In the ghetto'. Het stuk in Rolling Stone is boeiender dan de video, maar daarbij moet ik wel zeggen dat er flink in de persconferentie is geknipt in het youtube filmpje.

Reacties zijn gesloten.