Categorieën
Fotoblog Mike's notities

Overpeinzingen op nieuwjaarsdag


Met een paar vette oliebollen, The Dark Knight op dvd, een snufje Top 2000 en knallend vuurwerk boven de stad werd 2008 afgesloten. Geen Youp, geen Guido.
Het nieuwe jaar goed beginnen door even uit te waaien. Dat voornemen bracht L. en mij op nieuwjaarsdag in het bos- en duinlandschap in Schoorl. Hier en daar wit besneeuwde heuveltoppen. Op sommige momenten waande ik me even in het buitenland. Een illusie die snel verbroken werd door gillende en jengelende kinderen die in grote getalen voorbij dromden. Ik besloot voor de tigste keer nooit aan het ouderschap te doen en zette opgelucht de wandeling voort. ‘All is quiet on New Year’s Day?’ Niet in Nederland, Bono.
In de stilte was er ruimte voor contemplatie. Er moet veel gaan gebeuren dit jaar. Op professioneel vlak moeten er een paar belangrijke knopen worden doorgehakt, maar ook in de privé-sfeer. Ik moet een nieuw huis vinden. Het liefste ergens in de Randstad. En wat te doen met dit weblog? Vind ik het bloggen echt nog zo leuk als in het begin? Diverse schrijf-, internet- en videoprojecten eisen hun tijd op. En ik wil dit jaar meer gefocust werken en leven. Het bloggen daarom maar op een lager pitje gaan zetten?
Na de wandeling was ik er nog niet uit. Niet erg, ik had nog een heel jaar om de dingen op een rijtje te zetten. In ieder geval begon dit nieuwe jaar met een flinke dosis frisse lucht.Gerelateerd: 2009.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Overpeinzingen op nieuwjaarsdag”

Heel goed idee, op nieuwjaarsdag even uitwaaien. Maar goede voornemens? Is dat niet voor mensen die van uitstel houden? Want je maakt mij niet wijs dat al deze goede ideen je pas te binnen schieten op 31-12

@Henk: Ach, een nieuw jaar – hoe arbitrair de jaartelling eigenlijk ook is – is een aardig excuus om frisse starten te maken. Al kun je natuurlijk iedere dag met iets nieuws beginnen.

Reacties zijn gesloten.