Categorieën
Film

Wall-E Beste film van het jaar?

De Disney-Pixar animatiefilm Wall-E is door de professionele filmcritici in Los Angeles (LAFCA) uitgeroepen tot de Beste Film van het Jaar. The Dark Knight kwam binnen op een tweede plaats.Dat had ik toch eerder andersom gezien. Sterker nog, Wall-E komt niet in mijn persoonlijke top tien van beste films van het jaar voor. Verre van dat. Mooi gemaakt hoor die animatie, maar verder kon de flick me niet echt boeien. Wall-E leek mij vooral het geanimeerde broertje van Johnny Number Five uit Short Circuit. Maar dan minder leuk, te emotioneel en infantiel.
Eindejaarslijstjes
Binnenkort plaats ik trouwens mijn persoonlijke film top-10 van dit jaar. Samen met een stel Vlaamse filmbloggers die in BlogTalk participeren. Op EeuwigWeekend.nl publiceren we 20 december de lijstjes van alle redacteuren. Hun favoriete top 10 wat betreft media, cultuur en welbehagen. Check it out.Lees ook:

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Wall-E Beste film van het jaar?”

Short Circuit I en II maar weer eens gekeken omdat je het er toch toevallig over had (dat kan zomaar zin opwekken, zoals je weet) en wat een heerlijke films zijn het toch (vooral II, naar mijn mening het ondergewaardeerde vervolg, bovendien met één van de creatiefste help-ons-we-zitten-opgesloten oplossingen). Was je onenigheid met de LAFCA toch weer ergens goed voor 😉

@StatusNil: 🙂 Dat heb ik ook heel vaak als ik een post lees of iemand noemt een bepaalde film. Dan begint het te kriebelen en wil je toch weer kijken.

Reacties zijn gesloten.