Categorieën
Fotoblog Mike's notities

Zondagmiddag in het Vondelpark…

Zondagmiddag 2 november in het Vondelpark. Het park lijkt overvol, een exodus van dagjesmensen.
In Het Blauwe Theehuis komen de nomaden samen. L. en ik vinden een plaatsje bij het raam. Warme cappuccino om de herfstkou weg te spoelen. Warme handen op het tafelblad.
Op het terras hangt een stelletje stevig in elkaar. Alsof de omhelzing een eeuwigheid moet meegaan en ze voor altijd afscheid nemen. Even later loopt het stelletje gemoedelijk het park in. Helemaal geen drama.
Macy Gray soult net iets te hard op de achtergrond, terwijl de rij bij de bar alsmaar groeit.
Intussen ben ik warm en dwarrelen mijn gedachten als bladeren in de wind. Wegdromend over de gekleurde herfsttoppen, zwevend over Amsterdam.Een ontspannen zondagmiddag die de horror van alledag doet vergeten. Samen in de menigte. De mensen zijn slechts ruis op de achtergrond; vulling die het park doet vergeten. Een park dat er overigens als een bouwput bij ligt. ‘Under construction.’ Net als veel plekken in Amsterdam overigens. Alles verandert…
Lees ook:

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

7 reacties op “Zondagmiddag in het Vondelpark…”

yep, met zo’n poetische zinnen zul je volgend jaar niet aan NaNo ontkomen. 🙂 hoop ik dan.
Sophie (van de ABC blog.

@Sophie: Misschien dat ik er volgend jaar ook in spring. Jij hebt er in ieder geval een hoop lol in las ik. 🙂
Sterkte met de tweede helft van de maand!

Ik heb een beste tijd terug een email gehad. Daarin stond onder het mom van ‘weet je nog dat’ een hele lijst met tvprogrammas en andere dingen van vroeger.

Ik kon ze allemaal met volmondig ja beantwoorden. Iemand die echter twee jaar ouder dan ik ben is herkende slechts een enkel item. Alles veranderd. Constant. En een stuk sneller dan je soms zou willen.
Zoals Right Direction (vroeger…. toen dat nog een band was) zo mooi wist te vertellen. If it aint broke, don’t fix it.

@Henk: Van wie was die e-mail? Ben nieuwsgierig. Maar de Right direction had wel gelijk trouwens. Er wordt veel te vaak gesleuteld aan dingen waar niets mis mee is.

Reacties zijn gesloten.