Categorieën
Mike's notities

Bezet

Koninginnenacht/dag

Soms lijkt het wel of mensen over lijken zullen gaan om een stukje stoep te bemachtigen. Iedereen wil op de beste plek zitten om de inventaris van zijn rommelzolder aan verdwaasde medemensen kwijt te kunnen. De avond van de 29e zitten de meeste amateur handelaren al klaar met hun spullen en anders hebben ze in ieder geval hun stukje handelsparadijs op aarde al afgebakend om deze de volgende dag te bezetten. Weken later staat de stoep nog vol met het woord “bezet”. Rare traditie eigenlijk dat Koninginnedag. Brengt echt het gekste in Nederlanders naar boven.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

10 reacties op “Bezet”

Inderdaad, het blijft idioot dat we vijf dagen voor de viering van onze bezetting zelf even een dag voor Duitser gaan spelen door het woord ‘bezet’ op de stoep te kalken…

(kinder)vrijmarkt is de bomb!!!

leker opzoek naar verloren schatten en die dan vinden voor 25ct en daarop vervolgens afdingen (:

IK spoed mij er zo ook heen, ik heb een lijstje byzondere Playstaions games in mn hoofd die ik ga vinden.

(mocht je dus ook Rez, Kula World of Einhander tegenkomen, koop maar blind ik geef je dr zo je 10 euro voor terug en goiet je vol met bier.)

have fun.

(weet je wat pas raar is, met zn alle naar de kermis omdat de koniging _morgen_ jarig is???)

@Mattt: Succes met de jacht. 🙂 Ik ben geen vrijmarktbezoeker moet ik zeggen. Het wordt vandaag volgens mijn zo’n dag van goede cd’s luisteren. Gisteravond mijn feest-gram al gehaald in mijn stamkroeg. Ik schrijf dit nog voor de koffie, dus wie weet wat de rest van de dag staat te gebeuren.

@Mike: Een aantal jaar geleden kocht ik op het plein voor mijn deur een set afgeschreven cd’s voor 1 euro per stuk, inclusief klassiekers als Nirvana’s ‘Nevermind’, Joe Jackson Live en ‘Paid In Full’ van Erick B. & Rakim. Jaren later heb ik ook albums van John Cage, The Black Crowes en Belle & Sebastian voor dergelijke bedragen aangeschaft. Ongelooflijk wat mensen wegdoen…

Reacties zijn gesloten.