Categorieën
Mike's notities

Column: Natte vingerwerk

Soms lijkt het leven net een telsell-commercial.Al een week of twee loop ik met een of ander halfgaar virus onder de leden. Geen idee wat het is, maar er last van heb ik wel. Kilo’s fruit, een – voor mijn doen – opvallend gezond dieet en veel rust mochten geen soelaas bieden. Mijn huisarts had me telefonisch een homeopathisch middel voorgeschreven, dus ging ik vol goede hoop naar het Zorgcentrum bij mij om de hoek. Het medicijn hadden ze echter niet op voorraad. Gelukkig hadden ze wel een hoop andere goedjes die ik zou kunnen slikken om beter te worden, verzekerde de verkoopster mij. In de winkel werd een nieuwe diagnose als volgt gesteld. Ik moest de duim en wijsvinger van mijn rechterhand met kracht tegen elkaar aandrukken. De verkoopster legde in mijn linkerhand een verpakt medicijn en begon aan mijn duim en wijsvinger te trekken. Wanneer het haar lukte mijn duim en wijsvinger van elkaar te scheiden, betekende dit dat mijn lichaam aangaf dat ik het betreffende medicijn niet nodig had: mijn lijf had er geen behoefte aan. Wanneer mijn vingers stijf op elkaar bleven, betekende dit dat ik het medicijn wél nodig had om beter te worden. Toen dit bij een weerstandversterkend middel het geval was, riep de verkoopster hardop de dosering; corresponderend met de uitkomst van de vingeroefening werd ook deze moeiteloos vastgesteld. Dit was het middel wat me zeker beter zou maken. Of ik even 45 euro wilde neertellen – effect gegarandeerd. Ook een collega van de verkoopster, een aantrekkelijke jongedame die er allesbehalve ziek uitzag, vertelde me met een stralend gezicht dat ze toevallig die ochtend hetzelfde middel had ingenomen toen ze zich niet zo lekker voelde. En kijk nu, ze voelde zich weer helemaal top. En dat slechts in een paar uur. Nu had ik last van koorts en voelde het misschien daardoor alsof ik in een foute telsell-commercial was beland. Noem me sceptisch, maar ik vind het moeilijk te geloven dat de bovenbeschreven vingeroefening op vakkundige wijze kan aangeven wat je lijf wel of niet nodig heeft. Natuurlijk geeft het lichaam een hoop aan en kan het geen kwaad om goed naar ons eigen biosysteem te luisteren, maar het moet wel reëel blijven: anders kun je net zo goed een Biostabiel om je nek hangen. Toen ik even later de winkel verdwaasd verliet, had ik dan ook niets gekocht. Toch maar gewoon fruit eten en goed uitrusten bedacht ik me.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

10 reacties op “Column: Natte vingerwerk”

Je had de aantrekkelijke jonge dame moeten vragen nadat je een foto van jezelf in haar linkerhand had gedaan om haar duim en wijsvinger strak tegen elkaar te doen, vervolgens(niet te hard trekken) probeer je ze uit elkaar te trekken.

Nadat dit niet lukt kan je maar een ding concluderen haar lichaam geeft aan dat ze hard genomen dient te worden.

mochten de duim en wijsvinger onverhoopt toch gescheiden raken zou ik de diagnose radicaal omgooien 🙂

OMG, ik kon een enorme lach niet onderdrukken na het lezen van voorgaande… 😀

@Martijn: Vergeet alle datesites – dit is een de nieuwe manier om te testen of een relatie kans heeft of niet.

@Ingrid: Thanx.

@Menno: Inderdeed.

Onder invloed van de hitte en van het feit dat ik net een Kevin Smith-film heb zitten kijken: een bepaald deel van jezelf in haar handen leggen zal ongetwijfeld ook tot bepaalde resultaten leiden…

welke piskijkers winkel is dat? moet ik op zoek naar een nieuwe apotheek of bezoek jij een andere? de bond tegen kwakzalverij!!!

@Martijn: LOL!

Maar dat zulke winkels mogen bestaan! Ongelooflijk, wat een onzin. Mijn huisarts heeft mij ooit 1 x een homeopatisch middel geadviseerd, maar dat had ze toen wel zelf in huis. Kijk, dan geloof ik het wel. Gelukkig hielp het.
Voor jou hoop ik dat je snel weer beter bent!

Reacties zijn gesloten.