Categorieën
Media Mike's notities

Column: Onwennig

Sinds mijn eigen pc de geest heeft gegeven, zit ik soms een avondje zonder laptop van de zaak. Normaliter is dat niet zo’n probleem, maar afgelopen maandag werd ik ongedurig van de ontwenningsverschijnselen. Geen computer, geen internet. Dus niet even mijn favoriete weblogs afstruinen, niet even mijn mail checken of zelf een stukje posten. What’s a man to do?De televisie bood geen soelaas: als een zombie heb ik een aflevering van Grey’s Anatomy uitgezeten. Een vrouwenserie over de verwikkelingen in een ziekenhuis, waar de perikelen tussen het personeel centraal staan en patiënten en ziekten slechts decorstukken lijken. Geen onaardige serie, maar zo langzamerhand word ik een beetje moe van al die televisieprogramma’s waarin een voice-over het verhaaltje moet rondbreien. Bovendien duren reclameblokken tegenwoordig zo lang, dat ik de interesse in het programma voor het einde van het eerste blok al ben kwijtgeraakt. In lezen had ik geen zin: de hele dag al allerlei stukken doorgenomen. Om toch bezig te blijven heb ik eerst de afwas gedaan, twee wassen gedraaid en opgehangen. Misschien schuilt er een Mr. Hyde in mij die vergelijkbaar is met Truus de Mier? Een enge gedachte. Uiteindelijk een telefoontje gepleegd met de Schone Schrijfster. Een gezellig gesprek dat allerlei ideeën voor nieuwe posts opleverde. Wat restte mij om mijn ontwenningskoorts te blussen? Koud douchen? Een wandeling langs het water? Nee hoor, gewoon vrolijk mijn bed ingedoken. Ik had immers iets om naar uit te kijken de volgende avond als ik de laptop weer thuis had.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

15 reacties op “Column: Onwennig”

Pfoeh. Ik denk dat ik voor de verandering eens wél huiswerk zou maken .. *kuch*
*patpats* Je bent er doorheen gekomen !

@Emma: Yes, ik heb ’t overleefd;). Huiswerk maken zónder PC? Kan dat dan?! En wat moeten je stripfans dan als je daar aan gaat beginnen?

Het is triest, een leven zonder internet. Eergisteravond zat ik zonder, en op een gegeven moment werd ik er kriegelig van. Niet dat ik me niet kan vermaken zonder internet, maar het niet hebben van de keus irriteerde me mateloos!

ik heb sinds 5 dagen een laptop. ik kan mijn geluk niet op. nu alleen nog ff een draadloos internet apperaatsik regelen.

Sneu eigenlijk he? Dat je er zo aan vast hangt. Maar ja das met een televisie niet anders… kastje kijken kunnen we goed.

BBC is trouwens wel een idee. Of de belgische zenders. Meestal niet van die dorre programma’s als NL1/2/3 en ook geen reclameblokken tijdens de programma’s.

@ Mike ; Oh, ik ga ervan uit dat die zich allebei ook wel even zelf kunnen vermaken.
Ik bedacht me trouwens dat ik binnenkort vier weken op vakantie ga.. Zonder internet! *gasp*

Ik neem me al maanden voor om wekelijks een internetloze avond in te lassen. (Avonden dat ik op stap ben niet meegerekend.) Maar het komt er simpelweg niet van.

mmmm, heb letterlijk tv jaren geleden uit het raam gesmeten en mis niks. helaas is de verslaving aan mijn flybook daarvoor in de plaatsgekomen. deze is erger dan bijv roken/drugs. ik vind dat ik er van af moet. dus emma, heel goed dat je zonder moet;)

uhmmm, nein. waarom? pag 59 nrc
16/6, digitale vrienden: 2nd life vinden we belangrijk, ons 1st life is hooguit materiaal voor ons online leven….

@Grace: Ik ben dol op de digitale wereld, maar hecht veel waarde aan real life. Al put ik daar wel regelmatig uit voor dit blog :). Net overigens het boekje van Ilja Pfeiffer over 2nd life gelezen (recensie volgt nog). Ik zit zelf overigens niet op Second Life. Jij wel dus?

Reacties zijn gesloten.