Categorieën
Mike's notities

Waarom ik dagboekvlogs maak

Eigenlijk leid ik een nogal saai leven – zeker als je het vergelijkt met andere YouTubers die voor hun video’s allerlei avonturen beleven. Toch maak ik sinds een week of wat weer geregeld dagboekvlogs op mijn oude kanaal: YouTube.com/@MichaelMinneboo. De uitdaging van dit experiment zit hem in of het mij lukt om toch een interessante vlog te maken ondanks het feit dat ik niet veel beleef en relatief veel tijd achter een monitor doorbreng.

Deze week waren er verkiezingen, dus dat was een aardig onderwerp om mee aan de slag te gaan. Maar ook schreef ik een mail aan Marvel over de nieuwe reeks Ultimate Spider-Man die ik erg goed vind.

Een select groepje trouwe abonnees kijkt naar de vlogs. En nee, ze worden niet zo goed bekeken als vroeger de stripvlogs die ik maakte, maar dat maakt mij niet veel uit. Het is leuk om van de korte opnames die ik gedurende een dag maak, een video te monteren. En als niemand zou kijken, dan is het voor mezelf dus leuk om een videodagboek bij te houden. Het leven gaat snel en veel gaat verloren. Je hoeft immers ook niet alles te onthouden. Maar stilstaan bij bepaalde momenten, daar zie ik de meerwaarde wel van in.

Daar komt bij dat ik op dit moment tijd genoeg heb om video’s te maken. Ik heb een soort van sabbatical en werk even niet. Wel doe ik de eindredactie van een nieuw boek dat ik hopelijk voor het eind van het jaar zelf op de markt breng. Maar voor het zover is moet ik nog een hoop uitzoeken over hoe je dat precies doet. Ondertussen vermaak ik me met vloggen en het lezen van mijn comicverzameling. Maar over het laatste vlog ik dan weer op YouTube.com/@decomicverzamelaar.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.